Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
​Superieure schuifdeuren voor interieur én badkamer
Het glazen schuifdeursysteem maakt indruk op zowel architecten als eindgebruikers. Onder andere dankzij de hoogwaardige, slanke uitstraling.

​Superieure schuifdeuren voor interieur én badkamer

Maximaal comfort, minimale montage-inspanning

Het glazen schuifdeursysteem van de nieuwe generatie. Zo omschrijft Frank Bouwman, General Manager van Bohle Benelux BV, de MasterTrack FT. “Het schuifdeursysteem maakt indruk op zowel architecten als eindgebruikers. Onder andere dankzij de hoogwaardige, slanke uitstraling. Bovendien beschikt MasterTrack FT over een unieke, gepatenteerde metalen demper met een dubbelzijdige veergeleiding, die de deur zacht en naadloos sluit. Een rolsysteem met geavanceerde loopwagens garandeert een lichte en soepele loop.”

Revolutionair is ook de montage: voor de gewichtsklassen van 60, 80, 120 en 150 kg wordt hetzelfde minimalistische loopprofiel gebruikt. 

“De slanke uitstraling is dus in alle gewichtsklassen uniform”, aldus Bouwman. “De looprail kan veilig en met slechts een paar eenvoudige stappen aan de muur of het plafond worden bevestigd. Vervolgens zijn alle instellingen voor het uitlijnen van de volglazen deur gemakkelijk vanaf de voorzijde (front track) uit te voeren.” 

Voor de montage van het glas in het klemmechanisme is meten niet nodig. De klem wordt gelijk aan de rand van het glas geplaatst. Speciale kleminzetstukken zorgen dat de glasplaat stevig wordt vastgehouden. “Omdat het systeem modulair is, bieden we voor elke interieurvraag een passende oplossing. Ongeacht of de klant een enkele schuifdeur, een dubbele schuifdeur of een combinatie met vaste glaspanelen wenst. Onze aluminium- en rvs-look rails zijn beschikbaar tot 6 meter lengte. Bovendien bieden we een uitgebreid assortiment grepen, van eenvoudige plak- en komgrepen tot luxe T- en U-grepen.”

Ook voor de badkamer

Afgelopen jaar is de MasterTrack-serie uitgebreid met een identieke productoplossing voor de badkamer: MasterTrack ST (shower track). 

“Ook in deze uitvoering wordt gebruik gemaakt van technisch uitgekiende loopwagens en (optionele) dempers”, vertelt Bouwman. “Dankzij het eenvoudige ontwerp van de profielrail past de deur in alle hoek-, nis- en vrijstaande doucheoplossingen en in elke badkamerstijl. Afhankelijk van de wensen van de architect of eindklant kan het systeem met een dorpel of drempelvrij geïnstalleerd worden. De smalle opening van slechts 12 mm tussen de schuifdeur en vaste beglazing minimaliseert waterlekkages.” 

De aluminium profielrail is verkrijgbaar in lengtes van 1,20 en 2,00 m en met een matte of gepolijste afwerking. Het systeem is geschikt voor glaspanelen tot 40 kg, met een glasdikte van 8 mm.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details