Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
100% veilig, 100% connected en overal bereikbaar

100% veilig, 100% connected en overal bereikbaar

Unieke en zeer complete deurintercom voor appartementengebouwen

Fasttel is al 30 jaar toonaangevend in de ontwikkeling van design intercomsystemen met of zonder camera, die geïntegreerd kunnen worden in het telefonienetwerk van de klant.  “Onze in eigen huis ontwikkelde en gefabriceerde systemen kunnen niet alleen aangesloten worden op de bestaande (draadloze) telefoontoestellen, maar ook op onze eigen video binnenposten én op de smartphone”, aldus Pieter van Opbergen, DGA van Fasttel Nederland. 

Voor de Wizard App@rtment FT2599 is gekozen voor het invoeren van de eerste letters van een naam of directe appartementskeuze (bv 013).

“Hierdoor kunnen gebruikers overal ter wereld praten met wie er voor de deur staat en eventueel ook de deur openen. Een aparte binnenpost is niet per sé noodzakelijk.” 

De Wizard deurintercoms van Fasttel vinden gretig aftrek in álle gebouwen met een poort en/of afgesloten voordeur. Van industriepanden tot kantoren, zorggebouwen en luxe woningen. Vanaf eind dit jaar biedt Fasttel bovendien een unieke en zeer complete oplossing voor appartementengebouwen.

“Dankzij onze deurintercomsystemen weten gebruikers altijd en overal wie er voor de deur staat. Bovendien kunnen zij met één simpele druk op de knop de toegangscontrole regelen”, benadrukt Van Opbergen. “In de meeste gebouwen worden de deurintercomsysteem gebruikt door één of enkele gebruikers. De uitdaging ontstaat echter bij meer gebruikers. Systemen met grote aantallen geadresseerde drukknoppen moeten altijd bedraad worden aangesloten op de interne posten van – in dit geval – de bewoners. Deze uitgebreide bekabelingsinfrastructuur brengt grote uitdagingen met zich mee voor installerende partijen. Zeker in bestaande gebouwen. De Fasttel Wizard App@rtment biedt hiervoor een unieke oplossing. Ook voor grotere aantallen bewoners introduceren wij een full-IP deurintercomsysteem, met of zonder camera, die intuïtief bediend kan worden.”
In basis is de Wizard App@rtment verkrijgbaar in twee uitvoeringen: FT2520 voor gebouwen met maximaal 20 gebruikers en FT2599 voor gebouwen met maximaal 999 gebruikers. Waar de Wizard App@rtment FT2520 gebruik maakt van een heldere display met alfabetische scrollfunctie, is voor de Wizard App@rtment FT2599 gekozen voor het invoeren van de eerste letters van een naam of directe appartementskeuze (bv 013).

De deurintercom is naar wens verkrijgbaar in aluminium (grijs) of zwart geanodiseerd.

Standaard ingebouwde SIP server

Conform alle deurintercomsystemen van Fasttel is alle intelligentie bij de Wizard App@rtment in de deurintercom geïntegreerd. “Het systeem wordt geleverd met een standaard ingebouwde SIP (Session Initiation Protocol) server; een protocol om betrouwbare multimediacommunicatie mogelijk te maken”, aldus Van Opbergen, die vervolgens verduidelijkt: “Wanneer je iemand via het deurintercomsysteem op zijn vaste of mobiele telefoon wilt bereiken, dan heb je hiervoor altijd een SIP server (of: telefooncentrale) nodig. Door alle bewoners als SIP client aan te melden, worden zij automatisch onderdeel van het systeem. Vervolgens wordt via een simpele internetverbinding de SIP server verbonden met alle devices. Open poorten op de router zijn niet aan de orde, waarmee een optimale veiligheid wordt gewaarborgd.”

Wanneer een bezoeker de belknop van de deurintercom indrukt, wacht het systeem automatisch op de kiestoon van de telefooncentrale. “Zodra de verbinding tot stand wordt gebracht, ziet de bewoner altijd in beeld dat de oproep van zijn voordeur komt. Ongeacht waar hij zich op dat moment bevindt. Vervolgens kan hij op afstand het gesprek aannemen, de bezoeker te woord staan en eventueel de voordeur openen. Wanneer er wordt opgehangen, herkent het systeem de frequentie van de ophangtoon en wordt de verbinding automatisch verbroken.”

De Wizard App@rtment FT2520 maakt gebruik van een heldere display met alfabetische scrollfunctie.

Maximaal 10 devices per appartement

Naar wens kunnen bewoners oproepen ontvangen op hun bestaande (draadloze) telefoontoestel, smartphone (met Fasttel app en video) of een binnenpost met of zonder video. Per appartement kunnen maximaal 10 devices worden gekoppeld, aldus Van Opbergen. “Dankzij een eventuele tweede camera binnen zijn bezoekers of bezorgers goed te volgen in hun doen en laten. En dat allemaal over de eigen internetverbinding van het appartement!”

Ook voor verpleeghuizen en bedrijfsverzamelgebouwen

Naast appartementen leent de Wizard App@rtment zich uitstekend voor verpleeghuizen of bedrijfsverzamelgebouwen, waar meerdere bewoners of bedrijven gebruik maken van één centrale en afgesloten ingang. In het systeem kunnen eenvoudig (op afstand, via de webpagina) gebruikers worden toegevoegd of verwijderd, waardoor een zeer toekomstbestendig systeem ontstaat. De deurintercom is naar wens verkrijgbaar in aluminium (grijs) of zwart geanodiseerd.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details