Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
111 raambedieningen voor luxe loftwoningen De Loods
De oude afvalloods is getransformeerd tot een uniek woongebouw met acht luxe loftwoningen met naar binnen vallende ramen.

111 raambedieningen voor luxe loftwoningen De Loods

Wat is goede elektrische raambediening?

Op de plek van De Loods, halverwege de Cruquiusweg in Amsterdam stond lange tijd de oude afvalloods van Remepa. Dit historische pand uit 1959 is onlangs in ere hersteld door het gebouw opnieuw op te bouwen en te reconstrueren, met behoud van de industriële sfeer en zichtbare stalen constructie. De oude afvalloods is getransformeerd tot een uniek woongebouw met acht luxe loftwoningen van 140 tot 200 m2 met naar binnen vallende ramen. In opdracht van vaste relatie Lecot Nederland heeft Teleflex de levering en montage van maar liefst 111 stuks C20 elektrische raambedieningen verzorgd, waarmee deze binnenvalramen eenvoudig gestuurd kunnen worden.

Teleflex, onderdeel van Railtechniek van Herwijnen Groep, adviseert, levert en monteert een uitgebreid assortiment mechanische en elektrische raamafstandsbedieningen voor uitzetramen, kantel- en draairamen, dakramen en koepels. Van (dubbele) kettingopeners en lineaire openers tot en met rackopeners, monorailsystemen en schuifdeurbeslag. “Onder andere onze raambedieningen vinden gretig aftrek in woning- en utiliteitsbouwprojecten”, vertelt Jesse Verheem, Operationeel Manager bij Teleflex. “De producten worden voornamelijk geleverd aan de ijzerwarenvakhandel en aan aannemerspartijen. Indien gewenst zijn we al vanaf de adviesfase bij hun projecten betrokken. Op basis van het type raam, de afmetingen, het gewicht en de gebruikerswensen adviseren we de best passende producten voor ieder project. Uiteraard houden we rekening met de geldende eisen én de uitstraling van het gebouw. Ook nemen we graag de montage van de systemen voor onze rekening.”

De elektrische raambedieningen hebben een openingsslag van 24 centimeter, een voedingsspanning van 230 Volt en een openingssnelheid van 8 millimeter per seconde.

Beperkte ruimte

Ook in project De Loods werd Teleflex al in een vroeg stadium betrokken, om mee te denken over de elektrische raambedieningen. “Bij binnenvalramen is met name de beschikbare ruimte boven de bewegende vleugel van belang”, aldus Verheem. “In De Loods was deze ruimte zeer beperkt. Daarom hebben we een alternatieve montage voorgesteld, met een ander type beugels. Hierdoor wonnen we wat ruimte en ontstond er voldoende ruimte voor de montage van de kettingopener. We hebben een sample van deze oplossing opgestuurd naar de bouwkundig aannemer, die de geschiktheid ervan kon toetsen. Enkele maanden later, tijdens een bijeenkomst in Amsterdam hebben we de gewenste optimalisaties besproken. Vervolgens hebben we 111 stuks C20 elektrische raambedieningen geleverd en gemonteerd, met een openingsslag van 24 centimeter, een voedingsspanning van 230 Volt en een openingssnelheid van 8 millimeter per seconde.”

Omdat Teleflex zowel de levering als montage van de kettingopeners heeft verzorgd, zijn bewoners van De Loods verzekerd van 5 jaar productgarantie én 2 jaar gratis service en onderhoud.

Gunstige prijs-kwaliteit, compacte maatvoering

De C20 elektrische raambediening is één van de hardlopers in het assortiment van Teleflex, vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en zeer compacte maatvoering. Dit maakt de raamopener voor veel situaties geschikt. De C20 is verkrijgbaar in zwart, wit en grijs en tevens beschikbaar in een tandemuitvoering. Naar wens kan een standaard openingsslag van 24 of 36 centimeter gerealiseerd worden. Voor de aansturing hebben opdrachtgevers en bewoners keuze uit een eenvoudige jaloezieschakelaar op de muur, een radiografische afstandsbediening en/of een wifi/app-bediening via de smartphone of tablet. “In de loftwoningen van De Loods is gekozen voor jaloezieschakelingen in de slaapkamers, terwijl de overige binnenvalramen bediend kunnen worden met behulp van een radiografische afstandsbediening. Daarmee gaan (bedienings)gemak en comfort perfect hand in hand.”

Omdat Teleflex zowel de levering als montage van de kettingopeners heeft verzorgd, zijn bewoners van De Loods verzekerd van 5 jaar productgarantie én 2 jaar gratis service en onderhoud. 

FICHE VAN PROJECT

Opdrachtgever: Amvest

Architect: LEVS Architecten

Aannemer: Koopmans

Groothandel voor ijzerwaren en bouwbeslag: Lecot Nederland

Elektrische raambedieningen:  Teleflex

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details