Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Nieuws

Aantoonbare kwaliteit in geveldesign

Gevel Design Beek B.V.-017 kopiëren
De markt heeft grote behoefte aan kwaliteitsborging. (Beeld: Raoul van meel)

17 mei 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

“Vanuit ons productiecentrum in Beek (Montferland) leveren wij kozijnen, ramen, deuren, vliesgevels en lichtkappen voor utiliteitsbouwprojecten in heel Nederland en de Duitse grensstreek”, vertelt directeur Ton ten Brincke. 

“Denk bijvoorbeeld aan kantoorgebouwen, bedrijfshallen, zorginstellingen, overheidsgebouwen, winkelpanden en showrooms. Onze producten dragen het VMRG-keurmerk en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, comfort en duurzaamheid.”

Als familiebedrijf heeft Gevel Design Beek een open structuur, met korte lijnen, duidelijke doelstellingen én een lange termijn focus. 

“Een goede kwaliteitsbeheersing is in dit kader haast een vanzelfsprekendheid”, aldus Ten Brincke. 

“De markt heeft grote behoefte aan kwaliteitsborging. Onder andere met de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in het vooruitzicht zijn bedrijven druk bezig met het vastleggen en documenteren van kwaliteit. Wij hebben deze beweging echter jaren geleden al ingezet. Bijvoorbeeld met ons VMRG-lidmaatschap en -keurmerk, waarin technische, functionele en esthetische eisen voor gevels en gevelelementen zijn vastgelegd. En ook op het gebied van brandwerende puien met draaiende delen voldoen we volledig aan de vigerende eisen. Dankzij een uitbreiding van ons kwaliteitsbeheersingssysteem en een entreekeuring door notified body SKG-IKOB Certificatie BV hebben wij in februari 2020 al kunnen aantonen dat ons aluminium productieproces aan de eisen van de NEN-EN 16034 voldoet. Later dat jaar zijn we bovendien met het certificatietraject voor ons stalen productieproces gestart. Afgelopen februari hebben wij officieel het Certificate of Constancy of Performance ontvangen voor de productie van brand- en/of rookwerende stalen ramen en deuren.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details