Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Ace-Liften: expert in liftdesign

Ace-Liften: expert in liftdesign

Een lift lijkt voorbestemd voor een gebouw zoals een groot kantoren- en appartementencomplex of een hotel. “Maar niets is minder waar”, aldus algemeen manager Angelo Castro van Ace-Liften uit het Belgische Melsele. “We zien dat steeds meer huiseigenaren en architecten kiezen voor een huislift. Deze biedt een oplossing om langer en comfortabel in eigen huis te blijven wonen. De huislift is in opmars.”

Met de huisliften geeft Ace-Liften volgens Castro een invulling aan de behoefte om comfortabel oud te worden in eigen huis. “We introduceren de eerste lift die uitsluitend voor particuliere woonhuizen is ontworpen. Het is ontwikkeld en geproduceerd in Zweden. Dankzij de innovatieve machinebouw is de lift op maat te maken en past hij overal ter wereld in elk soort huis. Door zijn unieke stijl en verlichting verfraait de lift het hele interieur. Het enige dat wij nodig hebben voor de installatie is een opening.”

Bij het kiezen van de juiste lift is vooral belangrijk rekening te houden met de gewenste grootte. “De personenlift bestaat uit een zelfdragende koker met een afmeting van iets minder dan een vierkante meter tot maximaal anderhalve bij anderhalve meter. De keuze voor de juiste maat is afhankelijk van het gebruik ervan; een tot twee personen of met een rolstoel. Daarbij speelt de beschikbare ruimte binnen eveneens een rol, maar als deze is beperkt hebben we nog een oplossing; de buitenlift. Deze is net als de binnenlift volledig naar eigen smaak vorm te geven.”

Personaliseren

“Het voordeel van onze personenliften is dat deze esthetisch erg aantrekkelijk zijn en een mooie afwerking hebben. De achterwand is verkrijgbaar in verschillende kleuren, net als de vloer. Je kunt ook kiezen om alles in glas te laten maken of een combinatie ervan. Je kunt het maken zoals je wenst. De producent heeft namelijk veel aandacht besteed aan de afwerking van de lift.  We zien steeds vaker dat architecten al rekening houden met onze liften.” 

Het kostenplaatje van een huislift is gunstig. “Met de zelfdragende koker zijn zware bouwconstructies overbodig. Het mechanisme werkt elektrisch en de lift is voorzien van twee accu’s, mocht onverhoopt de stroom uitvallen. Het totale energieverbruik is geclassificeerd met energielabel A en ook de onderhoudskosten zijn beperkt. Door het design en de mogelijkheden om de lift naar eigen smaak te personaliseren is het een echte eyecatcher in de woonkamer. Iets waar de eindgebruiker trots op is.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details