Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Acrylaat kleursysteem maakt comeback in woongebouw Alex
Het team van De Jong Rutten en Kömmerling Nederland.

Acrylaat kleursysteem maakt comeback in woongebouw Alex

Hoog inzetten op kwaliteit

Na een toenemende vraag vanuit architecten en opdrachtgevers heeft Kömmerling Nederland het AcrylColor kleursysteem weer teruggebracht in haar assortiment. “Het AcrylColor kleursysteem voorziet profielen van een meegeëxtrudeerde kleurlaag. Hierdoor kunnen we, in combinatie met de bekende proCoverTec en decorfoliesystemen, voortaan elke kleurvraag beantwoorden”, vertelt Remco van Overdijk, accountmanager bij Kömmerling Nederland. “Dit geeft de architect de vrijheid om elke stijl te ontwerpen.” 

Het AcrylColor kleursysteem beleeft haar comeback in de nieuwbouw van woongebouw Alex in Rotterdam, dat door bouwbedrijf Stebru in nauwe werking met kozijnleverancier De Jong Rutten wordt uitgevoerd.

De Jong Rutten is een totaalleverancier van gevelelementen voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. “Wij richten ons met name op de projectmatige woningbouw”, vertelt directeur Marcel van Montfort. “Van grondgebonden woningen tot hoogbouwprojecten en verspreid door heel Nederland.” 

De Jong Rutten maakt sinds jaren ’90 deel uit van de Hanssen Group, een tweede generatie familiebedrijf met ca. 150 medewerkers. “Sindsdien hebben we ons steeds verder gespecialiseerd en geprofessionaliseerd. We produceren de kunststof kozijnen van Kömmerling profielen in onze eigen fabriek Hanssen Kozijnen in Panningen, waar we 8.500 m2 productieoppervlak tot onze beschikking hebben. Bovendien beschikken we over één van de modernste productiestraten van Europa. Door te focussen op digitalisering en automatisering worden efficiëntie en kwaliteit ook in de toekomst verenigd.” De kozijnfabriek functioneert 100% gasloos, energie- en CO2-neutraal.

In woongebouw Alex komen 460 kunststof kozijnen, op basis van het K-VISION Trend profiel met schuine hoekverbinding.

100% circulair verwerkt

“Als organisatie zetten we hoog in op kwaliteit”, benadrukt Van Montfort. “Bijvoorbeeld met het oog op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Zowel onze producten als montagemethodieken zijn KOMO-gecertificeerd. Bovendien beschikken we over een ISO-certificering en worden tal van duurzame initiatieven genomen. Zo zijn we een samenwerking aangegaan met Kömmerling Nederland, waarbij onze kunststof materialen 100% circulair verwerkt worden. Wij kopen K-VISION Cube, Classic, Trend en City profielen in bij Kömmerling Nederland, dat onze reststukken en zaagafval retour neemt en zorgvuldig verwerkt tot nieuwe kozijnprofielen. Daarnaast leveren we ook de end-of-life kozijnen die we uit onze renovatieprojecten halen, netjes terug. Een aanpak die we ook hanteren voor bijvoorbeeld ons staal en glas, waardoor geen waardevolle materialen meer op de afvalberg belanden.”

Kozijnen die impact maken

De samenwerking tussen De Jong Rutten en Kömmerling Nederland gaat terug tot 1988, vertelt Van Montfort. “Al 35 jaar zetten we samen in op kwaliteit en prestaties. Maar ook op een goede marktbenadering en marktbewerking, bijvoorbeeld ten aanzien van duurzaamheid. Onze gezamenlijke aanpak heeft al tot mooie ontwikkelingen geleid, zoals de Cube profielserie, dat esthetisch niet van hout te onderscheiden is. Maar ook tot een circulair programma waarin de end-of-life kozijnen een duurzaam tweede leven krijgen.” 

Van Overdijk: “Waar architecten en opdrachtgevers voorheen focusten op uitstraling, afmeting en kleur, zien we dat nu vooral circulariteit, hergebruik van restmaterialen en CO2-footprint leidend zijn. Samen met partners als De Jong Rutten lopen wij hierin voorop. Onder andere door efficiënter met materialen om te gaan en door alternatieve grondstoffen te onderzoeken, wordt onze milieu-impact steeds verder verlaagd. Oude kunststof kozijnen, zaagafval en reststukken worden gelijkwaardig door ons hergebruikt of gerecycled. Bovendien worden granulaatverliezen tijdens onze productie tot een minimum beperkt. In onze kozijnen, kaderprofielen en tussenstijlen wordt een steeds groter aandeel gerecycled PVC gebruikt en er wordt geen kunststof vezel meer weggegooid of gedowngraded. Een échte ‘closed loop’ dus.”

Naar wens van de architect worden de kozijnen afgewerkt in drie unieke Kömmerling AcrylColor kleurafwerkingen.

Combinatie van drie AcrylColor kleurafwerkingen 

Naast ontwikkeling, marktbenadering en marktbewerking trekken De Jong Rutten en Kömmerling Nederland ook gezamenlijk op in projecten. Een mooi voorbeeld hiervan is de nieuwbouw van woongebouw Alex. Aan de Jaap van der Hoekplaats in Rotterdam ontwikkelde en realiseert Stebru 109 appartementen, waarin elke leeftijdsgroep maximaal woongenot zal ervaren. In de woningen monteert De Jong Rutten in totaal 460 kunststof kozijnen, op basis van het K-VISION Trend profiel met schuine hoekverbinding. Naar wens van de architect worden de kozijnen afgewerkt in drie unieke Kömmerling AcrylColor kleurafwerkingen. Naast een bronstint is gekozen voor een parelwitte tint en een goudtint, vertelt Van Overdijk, die op maat voor dit project zijn ontwikkeld. Niet alleen Van Overdijk, maar ook Van Montfort is ontzettend blij dat het AcrylColor kleursysteem terug is van weggeweest. “Dankzij het kleur-
systeem kunnen wij een nog breder programma oppervlaktebehandelingen en kleurstellingen aanbieden aan onze klanten. Daarmee kunnen we elke marktvraag beantwoorden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details