Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
ADLER green: het duurzame coatingassortiment voor het hele huis

ADLER green: het duurzame coatingassortiment voor het hele huis

Duurzaamheid kan zo eenvoudig zijn – als je maar de juiste partner aan je zijde hebt. ADLER geldt sinds jaar en dag als hét adres voor milieuvriendelijke coatings voor kozijnen, meubels, gevels en binnenmuren. De Oostenrijkse verf- en lakproducent is met zijn hoogwaardige green-assortiment zelfs een stap verder gegaan: hiermee heeft ADLER de nieuwe standaard voor duurzame coatings voor het hele huis gezet. Wie het green-assortiment graag in de praktijk wil aanschouwen, kan van 1 tot en met 4 november de stand van ADLER Benelux op de HoutPro+ in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch bezoeken.

Uitstekende ecobalans

De ecologische houtolie Lignovit Terra voor milieuvriendelijke houtbescherming, de duurzame kozijn- en meubellakken Aquawood Natureffekt en Bluefin Terra-Diamond voor natuurlijke houten oppervlakken binnenshuis, een gezond woonklimaat met de binnenlazuur Lignovit Interior UV 100 of de muurverf Aviva Terra-Naturweiß: ADLER biedt de perfecte coatingsoplossing voor elke toepassing. Alle producten hebben een uitstekende ecobalans – met behulp van de duurzame coatings kan tot 4 kg CO2 per liter worden bespaard. Maar dat is slechts één van de vele voordelen voor gebruikers van het green-assortiment van ADLER. De green-producten bevatten namelijk veel natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen, hebben een laag VOC-gehalte en zijn vrij van zware metalen, aromaten, weekmakers en andere stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. De producten zorgen daarnaast voor een prettig woonklimaat zonder schadelijke stoffen, en zijn daarmee ook uitermate geschikt voor mensen met allergieën. Tot slot worden de producten uit het green-assortiment 100 procent klimaatneutraal geproduceerd. Het green-assortiment garandeert dan ook een hoge standaard bij alle duurzaamheidscriteria.

Geen loze beloftes

ADLER staat garant voor betrouwbaarheid en integriteit. ADLER green is daarom meer dan alleen een duurzaamheidslabel. De green-producten ondergaan een objectief certificeringsproces in het laboratorium van ADLER, dat niet onderdoet voor gangbare milieucertificeringen. Alleen de producten die bijzonder goed scoren op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid en levensduur, worden opgenomen in het green-assortiment. Dr. Albert Rössler, hoofd R&D bij ADLER, legt het belang van een lange levensduur uit: “Hoe beter een gevel, kozijn of meubelstuk door middel van een coating beschermd wordt, des te minder vaak onderdelen vervangen of gerenoveerd hoeven te worden.” Dat bespaart grondstoffen en energie – en geld in de portemonnee van de klant.

Duurzaamheid als succesfactor

De markt voor duurzame producten zit in de lift, doordat steeds meer klanten zich bezighouden met duurzaamheid. De green-producten van ADLER zorgen hierbij voor een belangrijke voorsprong. “Ons green-assortiment garandeert de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid en betrouwbare kwaliteit”, benadrukt Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze. Ecologische coatings zijn bovendien op een gezonde, schone en veilige manier te verwerken, besparen energie en afval, voldoen aan milieuwetgeving – en bezorgen de gebruiker een goed gevoel, door actief met duurzaamheid en milieubescherming bezig te zijn.

ADLER op HoutPro+

Het green-assortiment van ADLER in het echt aanschouwen? Dat kan van 1 tot en met 4 november bij de stand van ADLER Benelux op de HoutPro+ in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. De HoutPro+ wordt elke drie jaar georganiseerd en is een actieve en representatieve beurs voor de houtbewerkingsbranche en aanverwante sectoren. Uiteraard mag ADLER als toonaangevende Oostenrijkse verfproducent hier niet ontbreken. ADLER Benelux is dit jaar voor het eerst op de beurs aanwezig en zal te vinden zijn op stand 6242 in hal 6.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details