Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Afwerken en isoleren met één samengesteld product: ‘The smart way to insulate’
Dewin Isolatie heeft meer dan 10.000 m² zwart gespoten kombipanelen geleverd voor de Ziggo Dome in Amsterdam, dat bekendstaat als één van de beste akoestische gebouwen van Nederland.

Afwerken en isoleren met één samengesteld product: ‘The smart way to insulate’

“Vaak wordt isolatie nog aangeboden als een standaard product, in een standaard maatvoering en met een standaard afwerking”, weet productspecialist Denes Elsjan. “Hierdoor moeten op de bouwplaats nog veel nabewerkingen worden gedaan. Dit kost niet alleen tijd en energie, maar levert ook veel logistieke bewegingen en afval op. Met onze kombipanelen bieden wij hiervoor een duurzaam en doeltreffend alternatief: slim, snel en met uitstekende thermische en akoestische isolatiewaarden.”

“Met onze samengestelde panelen dragen wij bij aan een efficiënter én duurzamer bouwproces”, benadrukt Elsjan. “Wij zijn ISO 14001-gecertificeerd en zeer deskundig als het gaat om het verlijmen en lamineren van materialen op isolatie. Hierdoor kunnen wij oplossingen leveren waarbij de afwerking automatisch onderdeel wordt van het isoleren: afwerken en isoleren met één paneel dus!”

Thermische en akoestische kombipanelen

Naast akoestisch isolerende cannelurevullingen voor staaldakplaten biedt Dewin Isolatie een uitgebreid gamma thermisch en akoestisch isolerende kombipanelen voor plafond- en wandtoepassingen. De samengestelde panelen worden met name geleverd in opdracht van de landelijk opererende bouwmaterialengroothandels en aannemers. “De oplossingen zijn zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie”, aldus Elsjan. “Populair zijn onze houtwolcementpanelen in combinatie met PIR- en EPS-isolatie. Ook leveren we panelen met steenwol, waarmee tevens een optimale brandwerendheid wordt geborgd.”

De panelen worden veelal toegepast in parkeergarages. Op de foto: een parkeergarage in Lochem.

Sprekende referentieprojecten

De panelen worden veelal toegepast in parkeergarages, waar grote overspanningen gewenst zijn en geïsoleerd beton geen optie is. “Onze thermische producten zorgen hier voor de juiste isolatiewaarden, terwijl de houtwolcementpanelen in de esthetische afwerking voorzien”, aldus Elsjan.

Standaard worden de panelen geleverd in een naturelkleur of wit gespoten. “Op aanvraag zijn ook andere kleuren mogelijk. Zo hebben we meer dan 10.000 m² zwart gespoten kombipanelen geleverd voor de Ziggo Dome in Amsterdam, dat bekendstaat als één van de beste akoestische gebouwen van Nederland. Op dit moment zijn we bovendien betrokken bij de nieuwbouw van het Radboudumc in Nijmegen, waar dankzij onze kombipanelen koude uit de parkeergarage niet kan doordringen naar het ziekenhuis en de parkeergarage geen klankkast wordt.” 

Voor de Markthal in Rotterdam heeft Dewin Isolatie steenwolpanelen geleverd in een akoestisch open folie, waarmee tevens wordt voorkomen dat het gebouw als een klankkast gaat fungeren.

Dewin Isolatie werkt met Nederlandse en Europese materialen, waardoor vervoersbewegingen tot een minimum beperkt blijven. Bovendien kunnen de houtwolcementpanelen geleverd worden onder FSC- of PEFC-keurmerk. “Op dit moment verkennen we de mogelijkheden voor isolatie op basis van gerecycled katoen. Hiermee wordt onze footprint nog verder verlaagd en geven we optimaal invulling aan onze ambitie: het realiseren van zoveel mogelijk mooie, uitdagende én duurzame projecten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details