Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
AGC investeert in nieuwe lamineerlijn op productielocatie in Osterweddingen, Duitsland

AGC investeert in nieuwe lamineerlijn op productielocatie in Osterweddingen, Duitsland

Met het oog op de positieve zakelijke vooruitzichten voor gelaagd glas heeft AGC besloten een nieuwe lamineerlijn te installeren op haar productielocatie in Osterweddingen, Duitsland. Het bedrag dat met deze belangrijke investering is gemoeid , wordt geschat op ruim tien miljoen euro.

Een investering die tegemoetkomt aan de behoeften van onze klanten

De divisie Architecturaal Glas van AGC ziet een toenemende vraag naar “welzijn en welbevinden” in gebouwen. Mensen zijn steeds meer op zoek naar veiligheid, beveiliging, akoestisch comfort, daglicht en thermisch comfort. Om de productiecapaciteit af te stemmen op de groeiende en meer complexe behoeften van de klanten, heeft AGC besloten te investeren in Duitsland, de grootste markt van de EU, waar de groeivooruitzichten voor gelaagd veiligheidsglas (dankzij de onlangs geactualiseerde Duitse norm DIN 18008) aanzienlijk zijn en dat een solide basis heeft. De productielocatie van AGC in Osterweddingen is strategisch gelegen in het hart van Europa, tussen de DACH-markten (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en Centraal-Europa (Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije).

De nieuwe lamineerlijn zal ook helpen om het wegtransport van AGC’s glas door Europa te optimaliseren, waardoor de CO2-voetafdruk van AGC verder wordt verkleind door een besparing van 1100 ton CO2-uitstoot per jaar.

Met deze investering wordt Osterweddingen een volledig geïntegreerde productielocatie, waar het standaard glas en het extra-heldere glas dat door de bestaande floatglaslijn wordt geproduceerd, vervolgens kan worden omgezet in producten met toegevoegde waarde, op de coater, op de verwerkingslijnen voor zonne-energietoepassingen en op de nieuwe lamineerlijn. Met deze ultramoderne lamineerlijn met grote capaciteit beschikt AGC over een flexibel instrument waarmee het volledige assortiment gelaagd glas kan worden geproduceerd, van de DLF “Tailor Made Size” tot de Jumbo “XXL Size”, met of zonder hoogrendementscoatings.

Enrico Ceriani, VP Primary Glass, AGC Glass Europe merkt op: 

Bij AGC laten we de klanten deel uitmaken van ons dagelijks denken, waarbij we ons richten op hun verwachtingen en behoeften. Deze strategische investering beantwoordt aan de toenemende vraag naar welzijn en welbevinden thuis, op het werk en elders. De ongeëvenaarde kracht van glas is dat het een breed scala aan functies zoals veiligheid, beveiliging, geluid en energiebesparing combineert met transparantie, waardoor mensen zich te allen tijde verbonden voelen met hun omgeving!

De nieuwe lamineerlijn zal naar verwachting eind 2023 in gebruik worden genomen. In Osterweddingen is al een begin gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details