Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Akoestisch paneel houdt storende galm en geluiden onder controle
Op strategische plekken op de panelen worden geperforeerde metalen cassettes met een isolerende vulling aangebracht, die het geluid absorberen.

Akoestisch paneel houdt storende galm en geluiden onder controle

In kantooromgevingen wordt veelal gewerkt met harde materialen zoals glas, staal en beton. Dit geeft het kantoor weliswaar een moderne uitstraling, maar zorgt er ook voor dat geluid wordt weerkaatst. Zeker in grotere en/of open kantoorruimtes leidt dit regelmatig tot geluidshinder, frustratie en vermoeidheid, evenals een verminderde productiviteit, concentratie en gezondheidsklachten. De akoestische panelen van Akoestiek Comfort™ gaan hiermee de strijd aan. De panelen voegen een esthetisch en verzachtend element toe aan de ruimte, die storende galm en geluiden als een spons absorbeert.

Directeur van Akoestiek Comfort™ Gijs van Wijk heeft veel ervaring in huisvestingsvraagstukken en de introductie van het Nieuwe Werken. Als huisvestingsadviseur binnen de Rijksoverheid werd hij regelmatig geconfronteerd met geluidsproblemen, zoals galm of onverstaanbaarheid. Via de Duitse meubelleverancier Rohde & Grahl kwam hij in contact met een mogelijke oplossing: een geperforeerde metalen cassette dat als een akoestisch paneel op een wand van enkelglas kan worden aangebracht en hier het geluid afvangt en absorbeert. Met dit principe is hij aan de slag gegaan en in 2014 werd Akoestiek Comfort™ opgericht.

Directeur van Akoestiek Comfort™ Gijs van Wijk.

“Akoestiek Comfort™ richt zich op het verbeteren van de akoestiek in kantooromgevingen en zorginstellingen”, vertelt Van Wijk. “Wij geloven namelijk dat een prettige werkomgeving zorgt voor gezonde én gemotiveerde mensen. Om hiertoe te komen, combineren wij moderne technieken met een praktische, praktijkgerichte benadering die start met een inventarisatie van de locatie en het gebruik. Indien nodig verrichten wij bovendien een geluidsmeting, waarna we een uitgebreid productadvies opstellen.” Afhankelijk van het probleem en/of de ruimte levert Akoestiek Comfort™ akoestisch panelen in verschillende absorptiekwaliteiten. Aan de basis ligt – indien mogelijk – een combinatie van glas en een paneel. Ook kunnen de panelen op een bestaande wand worden aangebracht. 

“Op strategische plekken op de panelen worden geperforeerde metalen cassettes met een isolerende vulling aangebracht, die het geluid absorberen. De isolator bestaat uit een hoogwaardige polyestervezel en is vrij van stofdelen, schimmels en chemische bindmiddelen, vormvast, voorzien van brandklasse B1 en 100% recyclebaar.”
Indien gewenst worden de panelen los in de ruimte geplaatst, waar zij de auditieve én visuele privacy van medewerkers versterken. Maar ook montage tegen wand of plafond is mogelijk. “Standaard worden de cassettes geleverd in RAL 9006 of 9016, maar ook andere RAL-kleuren zijn mogelijk. Bovendien kunnen doeken over de panelen worden gespannen, waardoor de akoestische producten naadloos opgaan in het esthetische ontwerp.”

De afgelopen jaren heeft Akoestiek Comfort™ diverse (overheids)gebouwen akoestisch geoptimaliseerd. Een recente referentie is het Europese hoofdkantoor van Medline International in Arnhem.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details