Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Exterieur

Akoestische Muurschildering op Print Acoustics Microperfo panelen, Fietsenstalling OFOR Zwolle, Nederland

Print acoustics by Triplaco

7 november 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

“Akoestische panelen Microperfo,  met digitale bedrukking  blauwe vingers muurschildering,  geplaatst aan ingang van grootste bewaakte fietsenstalling in Zwolle, Nederland ”

Zwolle is in Nederland een bekende fietsstad.  Met de voltooide werken in 2022 van een volledig heraangelegd stationsplein en een ondergrondse fietsenstalling naar ontwerp van Kraaijvanger Architects en uitgevoerd door Boskalis heeft de Gemeente Zwolle (in samenwerking met provincie Overijssel , ProRail en NS)  haar imago als aantrekkelijke fietsregio kracht bijgezet.

Print acoustics by Triplaco

Met ruimte voor stalling van 5800 fietsen is dit meteen ook de grootste ondergrondse bewaakte fietsenstalling in de BeNeLux.  De fietsenstalling is ontworpen als een stedelijk souterrain maar met goed overzicht en overvloedig licht voor optimaal comfort en veiligheid. Een akoestische gemicroperforeerde  wand  van Print Acoustics by Triplaco  in inkomsas zorgt voor een zeer aangenaam gespreksklimaat in deze ruimte.

In het bewaakte sas  (in- en uitgang ondergronds voor fietsers) bevindt zich namelijk aan één zijde een  bijzondere muurschildering met blauwe vingers gemaakt naar ontwerp van creative agency Silo. Dit bureau ontwikkelde een ruimtelijke identiteit die past bij de locatie en zorgt voor herkenbare Zwolse uitstraling. Het resultaat is een ontwerp van een tegen de wind in fietsende Zwollenaar, opgebouwd uit honderdduizenden blauwe vingerafdrukken (geuzennaam van de Zwollenaar is immers blauwvinger).

Print acoustics by Triplaco

Dit digitaal ontwerp werd door Print Acoustics digitaal gedrukt op hun akoestische panelen type M ,  toplaag HPL 0.9mm  wit Abet Laminati, met microperforaties dia 1.1mm hoh 3mm gaatjes voor correctie van nagalm (alpha w 0.85) in dit druk sas. Dank zij toplaag  HPL 0.9mm zijn deze panelen stootvast en afwasbaar,  en door de hoogwaardige  akoestische waterwerende zwarte MDF kern  zijn deze panelen ook stabiel als wandtoepassing in deze ondergrondse ruimte.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details