Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Alle disciplines in huis. Een trap maak je samen

Alle disciplines in huis. Een trap maak je samen

Niet alleen de familie Vermeulen is een familie met meerdere generaties bij het bedrijf. Zo is Kees Mol de vader van productieleider staal Corné Mol. Hij nam in mei na meer dan 48 jaar afscheid van het bedrijf. “Er werken hier vrij veel mensen die familie van elkaar zijn. Dat heeft te maken met de verbondenheid met onze regio, en zegt ook zeker iets over de betrouwbaarheid van ons bedrijf en liefde voor het product.” 

Kees Mol zette zich tijdens zijn carrière sterk in voor samenwerking in de branche. Zo is hij één van de oprichters van het NTF (de branchevereniging voor Nederlandse Trappen Fabrikanten). Als voorzitter destijds heeft hij verschillende opleidingen, zoals de basisopleiding trappenmaker, mede opgericht en de matrix (overzicht van regelgeving trappen en balustraden bouwbesluit) uitgewerkt.

Alle disciplines in huis

Ruim 400.000 houten en stalen trappen heeft Trappenfabriek inmiddels gemaakt en geplaatst, want ook het plaatsen doet het bedrijf zelf. Corné Mol vertelt waarom: “Onze monteurs zijn het visitekaartje van ons bedrijf en zijn zeer gemotiveerd om hun werk goed te doen.” Deze houding is kenmerkend voor het bedrijf. “Van de lasser, tot aan de verkoper en de monteur, we maken het product samen en zijn er erg trots op.”

Vertrouwen tussen architect en bouwer

“Of het een particulier is of architect, met onze expertise willen wij hen graag ontlasten. In onze showroom zijn 35 trapopstellingen en 35 trapdelen in diverse design-, materiaal- en stijlcombinaties te vinden. Zo is het makkelijker om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Vervolgens gaan we met de architect en opdrachtgever dieper in op de inhoud en geven we een advies. Dit is een belangrijke stap, omdat er vertrouwen moet zijn in wat we maken.” Vervolgens kan de klant zien hoe de trap tot stand komt, zowel door middel van de nieuwste technieken zoals een lasrobot als handwerk.

De trappenfabriek produceert een grote diversiteit aan houten en stalen trappen; van de eenvoudige zoldertrap tot exclusieve trap, enkelstuks of seriematig, voor woning- of utiliteitsbouw. Mol: “We merken dat er meer aandacht is voor trappen, het mag grootster, de trap is regelmatig een visitekaartje voor een bedrijf of particulier en het geheel mag ook weer wat meer kosten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details