Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Aluminium sidings geven uw gevels een unieke look
PREFA SIDINGS in lichtgrijs. Gekozen is voor sidings van 200 mm met voeg.

Aluminium sidings geven uw gevels een unieke look

Gevarieerd aanbod kleuren, vormen én breedtes van 138 t/m 600 mm garanderen een maximale ontwerpvrijheid

De duurzame aluminium gevelelementen PREFA SIDINGS en PREFA SIDING.X zijn in een ruim en gevarieerd aanbod aan kleuren, vormen, lengtes en breedtes verkrijgbaar. Hierdoor kunnen architecten de sidings in elk legschema gebruiken en nóg meer maatwerk leveren. Zeker nu de PREFA SIDINGS – naast de al bestaande breedtes van 138, 200, 300 en 400 mm – ook leverbaar zijn in breedtes tot 500 en 600 mm.

PREFA SIDINGS zijn verkrijgbaar in een uitgebreid aanbod kleuren.

PREFA ontwikkelt, produceert en distribueert al 77 jaar aluminium dak-, gevel- en totaal-systemen en is daardoor marktleider in Europa geworden. Met het complete productaanbod kan de buitenschil van een eengezinswoning, wooncomplex, kantoor of industriegebouw volledig op maat worden uitgevoerd. De diverse componenten, zoals het dak, de gevel, de afwatering en de accessoires zijn perfect op elkaar afgestemd, vertelt Area Sales Manager Tom Vanhandenhove. “Of het nu gaat om onze sidings, ruitleien, PREFABOND alu composietplaten, dakpannen, goten, gevelschindels of PREFALZ of FALZONAL systemen: al onze producten zijn vervaardigd uit 99% gerecycleerd aluminium materiaal, beschermen uitstekend tegen weersinvloeden, kunnen niet roesten, zijn licht en onderhoudsvrij én hebben een zeer lange levensduur.”

In alle richtingen

Zowel in traditionele als in moderne gevels behoren de PREFA SIDINGS inmiddels tot de klassiekers. “Met de onzichtbare bevestiging van het tand- en groefsysteem kunnen ze horizontaal, verticaal of diagonaal worden gelegd en dit in kruis- of wildverband”, aldus Vanhandenhove. “De volledig vlakke sidings zijn ontworpen als voorgeplaatste geventileerde gevel. Dit betekent dat er tussen de draagconstructie en de PREFA aluminium gevel een geventileerde ruimte zit waarin de lucht kan circuleren. Hierdoor worden vochtproblemen in muren voorkomen. Dankzij de unieke montagetechniek hebben felle windvlagen of hevige regenbuien geen vat op de gevel. Ook blijft de kleur onder alle weersomstandigheden in tact.”

PREFA SIDING.X geeft de gevel een optisch interessante en moderne uitstraling. In dit project is gekozen voor een stijlvolle mix van antraciet en zandbruin.

Ongekende ontwerpvrijheid

Met de PREFA SIDINGS zijn architecten verzekerd van een ongekende ontwerpvrijheid. In het uitgebreide kleurenpalet (met 21 standaardkleuren) kan altijd een gevelkleur gevonden worden die aansluit bij de vensters en deuren van het woon- of werkgebouw. Bovendien zijn lengtes van 500 tot 6.200 mm mogelijk, in combinatie met breedtes van 138, 200, 300, 400 en sinds begin dit jaar zelfs 500 en 600 mm. 

“Dankzij de grotere breedtes kunnen ook grotere projecten met grotere geveloppervlakken worden bediend, waarbij de esthetische verhouding juist blijft”, aldus Vanhandenhove. “Bovendien is de montage aanzienlijk sneller. Het brede kleurenpalet, de uitgebreide designmogelijkheden en de combinatie van grote én kleine formaten maken het mogelijk om elke gevel op unieke wijze te moderniseren. De toepassing van schaduw- en dwarsvoegen brengt deze mogelijkheden naar het allerhoogste niveau.”

Aluminium laat zich uitstekend combineren met andere bouwmaterialen, zoals beton, glas of hout, benadrukt hij. “Houten elementen zijn zeer geliefd voor gevels, vanwege van hun warme, authentieke uitstraling. Voor wie verweerd hout niet mooi vindt en de gevel niet regelmatig wil schilderen, zijn PREFA SIDINGS in de kleuren walnoot bruin, eiken grijs en naturel eiken een uitstekende oplossing. Zij benaderen de look van hout, maar bieden tegelijkertijd de sterkte en onderhoudsvriendelijkheid van aluminium. Andere populaire kleuren zijn bijvoorbeeld antraciet, zilver metallic, patina grijs, brons, prefawit en zuiver wit.”

Mooi schaduweffect

Enkele jaren geleden werd ook de PREFA SIDING.X geïntroduceerd. Ook dit aluminium gevelpaneel wordt uitgevoerd als voorgeplaatste geventileerde gevel, maar onderscheidt zich door een bijzonder 3D lijnenspel.

Vanhandenhove: “PREFA SIDING.X geeft de gevel een optisch interessante en moderne uitstraling. Ongeacht of de siding verticaal, horizontaal, schuin en in kruis- of wildverband wordt gelegd. De gevel kan volledig op maat worden voorgegeven, dankzij een legschema met of zonder 12 mm schaduwvoeg.” 

Met de buitengewone afkantingen en opvallende langs- en dwarsranden zorgt PREFA SIDING.X voor meer stabiliteit én biedt het een unieke uitstraling aan elk gebouw. “Daarnaast zorgen de specifieke plooien voor een mooi schaduwspel. Dankzij de onregelmatig ontworpen oppervlakten krijgt de gevel in functie van lichtinval, omgeving én moment van de dag een andere uitstraling. Zo kunnen we unieke effecten creëren.” 

PREFA SINDING.X is verkrijgbaar in alle lengtes tussen de 500 tot 6.200 mm en in 18 standaardkleuren. “Door verschillende breedtes van 138, 200, 300 en 400 mm speels te combineren, is het mogelijk om de gevel volledig op maat vorm te geven.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details