Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Architect vaker op zoek naar oplossingen voor de beperkte vierkante meters
Werkblad en kookplaat zijn versmolten tot één geheel.

Architect vaker op zoek naar oplossingen voor de beperkte vierkante meters

De onzichtbare inductiekookplaat is dé oplossing voor de schaarste aan keukenruimte

Robin Kemperman en Marc van Rijswijk, verantwoordelijk voor de marketing bij TPBtech Nederland, kijken zeer uit naar de introductie van de onzichtbare inductiekookplaat, die de luxe keuken gaat veroveren. Met een klein team zijn ze verantwoordelijk voor de distributie in de Benelux. “Een nieuwe dimensie doet z’n intrede”, zegt het tweetal.

Meesterkok Angelique Schmeink vindt ook goed haar weg bij deze nieuwe manier van koken: alles vindt plaats op het werkblad!

“Koken rechtstreeks op het werkblad. Dát is waar het om gaat. Het is niet alleen een technisch en innovatief hoogstandje maar we komen daarmee ook tegemoet aan de groeiende behoefte van consumenten, die het in huis met minder beschikbare vierkante meters moeten doen. Voor de architect ligt hier dus de oplossing in zijn ontwerpuitdagingen.”

De ruimte in bouwend Nederland is schaars, naar verwachting worden appartementen en woningen kleiner en dus komt de vraag op hoe je bij het inrichten daar zo slim mogelijk mee omgaat. “Wij optimaliseren die leef-, woon- en werkruimte. Door de naadloze overgang van inductieveld naar werkblad, kun je direct naast de kookzones snijden en bereiden. Niet alleen bevindt elke thuis- of hobbykok zich daardoor dicht bij het te bereiden gerecht maar deze benut meteen ook iedere centimeter van het werkblad. De onzichtbare inductiekookplaat wordt wat ons betreft de eerste optie waar de slimme architect aan denkt bij het ontwerpen van een keuken.”

Robin licht het verder toe: “We geloven in een wereld waarin innovatieve technologie en stijlvol design hand-in-hand gaan. De werkbladen zijn niet alleen ware eyecatchers maar houden ook rekening met een belangrijk element uit deze tijdgeest: keuken en woonkamer versmelten met elkaar. Maar je mag natuurlijk nooit concessies doen aan de technische functionaliteiten. Wij hebben dat dus met ons gamma aan werkbladen voor elkaar gekregen. De techniek zit in het blad verwerkt. De oorspronkelijke eettafel werd het werkblad van de keuken. En, vice versa. Daarom van een hoog esthetisch niveau.”

Marc is er van overtuigd dat ‘koken op deze wijze’ in de luxe keuken de standaard wordt. “Het moment is aangebroken dat we het bewustzijn hierover bij architecten verder willen vergroten. We ervaren sowieso al een toenemende belangstelling bij ontwerpers, designers én architecten, die begrijpen dat ze hier iets mee kunnen. En, dat ze deze baanbrekende oplossingen ook aan hún klanten willen voorleggen.”

“Ons doel is om te groeien naar een groter marktaandeel. TPBtech is in veel landen al goed op weg en zijn klaar voor de definitieve introductie in Nederland. We gaan graag met ambitieuze architecten en ontwerpers in gesprek. Wij zijn er van overtuigd dat ook zij zullen inzien dat in deze onzichtbare inductiekookplaten de oplossing zit voor de nu vaak voorliggende ontwerpvraagstukken: hoe gaan we om met de schaarse ruimte in huis? Hoe behouden we de efficiency en hoe zorgen we er voor dat het design oogstrelend blijft?”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details