Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Baden in luxe bij Van der Valk Hotel Zuidas
ACO ShowerDrain douchegoten zorgen ook voor afwatering in de wellness.

Baden in luxe bij Van der Valk Hotel Zuidas

Het 14 verdiepingen tellende gebouw is ontworpen door Wiel Arets Architects en heeft een driehoekige vorm met opvallende inhammen. Dit werkt ook door in de installatietechniek en daarom werden er door Linthorst Techniek maatwerk ACO ShowerDrain douchegoten toegepast.

Beste Van der Valk hotel van Nederland 

De Van der Valk hotels staan bekend als familiehotels, met ruimte voor ontspanning en restaurants met een uitgebreide menukaart. Dit hotel op de Zuidas, met de RAI en EMA om de hoek, is meer gericht op zakenmensen en toeristen. De 234 hotelkamers zijn groter dan bij andere hotels, er is een daktuin, twee restaurants en op de bovenste etage een wellness met uitzicht over Amsterdam. Hotelmanager Kristien Van der Valk, was samen met Ineke Roosen en Wiel Arets Architects verantwoordelijk voor de interieurkeuze van het hotel. Zij kozen voor materialen die de gasten van aankomst tot vertrek een warm en huiselijk gevoel geven. 

“Het interieur heeft naast een luxe uitstraling vooral een warme huiselijke uitstraling. Ons doel was om een hotel te creëren voor iedereen. Een hotel dat past bij de hoge eisen van de Zuidas maar ook bij het familiegevoel van Van der Valk. Er is daarom gekozen om veel kleur toe te passen, zoals zacht roze, blauw en groen, natuurlijk materialen zoals echt hout, prachtig marmer en overal opvallende verlichting”, vertelt Kristien Van der Valk. 

Het viersterrenhotel op de Zuidas behoort tot het Van der Valk-label ‘Valk Exclusief’ en is inmiddels uitgeroepen tot het beste Van der Valk hotel van Nederland.  

Baden in luxe bij Van der Valk Hotel Zuidas.

Duurzaam gebouwd

Duurzaamheid was vanaf de start van het ontwerptraject een belangrijk aspect. Daarom is er in het gehele bouwproces met gecertificeerde bouwmaterialen en leveranciers gewerkt. Het all-electric Van Der Valk Zuidas heeft inmiddels het certificaat BREEAM Outstanding gekregen, het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat. Met een opleverscore van 87% werd er nog niet eerder in Nederland hoger gescoord door een hotel. 

Baden in luxe

Alle hotelkamers en suites zijn modern en sfeervol ingericht met een badkamer met regendouche of bubbelbad. Net als bij vele andere Van der Valk hotels adviseerde ook hier Ed Arnst van Designed Sanitair de familie Van der Valk over de complete inrichting van de badkamers, hierbij werd veel aandacht besteed aan de hygiënische aspecten. Om de luxe in de badkamers te benadrukken werden er bijzondere glaswanden geplaatst met een gordijneffect. 

Om hotelgasten te laten genieten van optimaal comfort en gemak is een snelle afvoer van het douchewater een must. Daarnaast moet ook het reinigen eenvoudig en snel uit te voeren zijn. Hierdoor verdient een douchegoot met ronde vormen de voorkeur omdat die minder kans heeft op vuilaanhechting. Net als bij hotel Van der Valk in Utrecht werd er ook hier gekozen voor de ShowerDrain C van ACO. Kristien Van der Valk legt uit waarom: “Wij hebben voor deze douchegoten gekozen omdat ze eenvoudig te reinigen zijn en omdat we ze op maat konden laten maken. Daarnaast is het een fraaie goot”. 

ACO ShowerDrain douchegoten zorgen ook voor afwatering in de wellness.

Wellness met spectaculair uitzicht

Op de bovenste etage van het hotel bevindt zich de wellness met het spectaculaire uitzicht. Hier komen hotelgasten helemaal tot rust en genieten ze van de sauna, sanarium, stoombaden, bucket showers, ice room en relaxing areas. Ook in deze wellness zorgen de lijnafwateringsgoten van ACO ShowerDrain voor de optimale en hygiënische afvoer van water. 

Uitdagend project voor het beste resultaat

Verantwoordelijke voor alle technische E- en W-installaties in het hotel was Linthorst Techniek. Zo realiseerden zij op werktuigbouwkundig vlak onder andere de verwarmings- en koelinstallaties, ventilatievoorzieningen, tapwaterinstallatie, sprinklerinstallatie en sanitaire installaties. “Het was een bijzonder project”, vertelt Jeroen van Neerbos, Bedrijfsleider Utiliteitsprojecten bij Linthorst Techniek. “Dit kwam met name door de architectuur waarin niets recht is. Door de hoekige vormen en de 25 verschillende hotelkamers was het werk minder repeterend, maar hierdoor was het voor ons ook een leuk en uitdagend project. 

De bijzondere architectuur van het hotel maakte het zelfs noodzakelijk om maatwerk douchegoten te bestellen voor de badkamers van de suites. Hier had ik gelukkig geen omkijken naar, want ik stuurde de tekeningen gewoon naar ACO en zij regelden het in hun eigen productielocatie. ACO is het hele project een flexibel bedrijf gebleken.”

Maatwerk ACO ShowerDrain douchegoot in de inloopdouche.

Jeroen van Neerbos was blij dat broer en zus Adriaan en Kristien Van der Valk kozen voor de degelijke en compacte douchegoot ShowerDrain type C. “Bij de bouw van een hotel gaat het er vaak wat ruwer aan toe”, vertelt hij. “Ik ben dan ook voorstander van een douchegoot met een vaste aansluiting. Voorwaarde hierbij is wel dat de engineering goed is, maar hier hebben wij ruimschoots ervaring mee. En als je engineering goed doet, dan is een 2-delige douchegoot met een flexibel sifon, zoals de ACO FlexDrain, niet noodzakelijk”. 

Al met al heeft het project zeker twee en een half jaar geduurd maar het resultaat mag er zijn.  Kristien Van der Valk sluit het interview af met de woorden: “Wij zijn supertrots op de algehele uitstraling en krijgen veel complimenten over onze hotelkamers. Wij kijken ernaar uit om veel nationale en internationale gasten te mogen ontvangen!”

Kijk voor meer informatie op www.aco.nl    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details