Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Betrek zonweringsdoek op een creatieve manier in het gevelontwerp
Of het nu gaat om particulier gebruik of een project, met eigen ontworpen doekdessins bepaal je zelf de juiste sfeer.

Betrek zonweringsdoek op een creatieve manier in het gevelontwerp

Wanneer u ergens vertoeft onder een zonwering, of dat nu op een horecaterras of bij iemand thuis is, dan is de kans groot dat u onder een zonweringsdoek zit dat door het Duitse merk swela is geweven. Binnen de Nederlandse zonweringsindustrie is swela meer dan eens normbepalend geweest op het gebied van zonweringsdoek. Qua grondstoffen, kwaliteit, kleuren en dessins en uiteraard als het gaat om duurzaamheid.

Swela innoveert voortdurend en heeft een goed oog voor de markt, niet alleen voor de particuliere markt, maar zeker ook voor de projectenmarkt. Vanuit deze innovatiegedachte komt swela met een nieuwe techniek voor het bedrukken van zonweringsdoeken. Wouter Hof, directeur bij swela, vertelt erover.

Creativiteit de vrije loop laten

“Ongetwijfeld heeft iedereen weleens een bedrukt zonweringsdoek gezien. Meestal gaat het dan om een doek dat voorzien is van reclame, met name in de horeca. Dit soort bedrukte doeken komen voort uit lokale initiatieven, waarbij diverse druktechnieken worden ingezet. Het beeld wordt weliswaar overgebracht, maar garantie geven op de print is dan lastig. Wij hebben echter goed nieuws: swela gelooft in de kracht van geïndividualiseerd design, ook voor zonwering, parasols en tuinmeubelkussens. Wij hebben in ons bedrijf in Emsdetten dan ook niet stilgezeten en hebben het begrip ‘bedrukt doek’ naar een topniveau weten te tillen”, aldus Hof. Onder de naam ‘Print on demand’ levert swela twee soorten bedrukking op doek: Latexprint; een kwalitatief hoogwaardige bedrukking voor zonwering, zoals knikarmschermen en parasols.

De weerbestendigheid van latexprint is ongekend hoog, maar liefst factor 7 tot 8.

Hof: “De weerbestendigheid van latexprint is ongekend hoog, maar liefst factor 7 tot 8. Dat betekent dat het schitterende, unieke doek dat bij de mensen thuis, boven een horecaterras of aan een bedrijfspand hangt beslist tegen een stootje kan. Tevens is het doek waterdicht.”

Daarnaast is er sublimatieprint; deze printmethode is ideaal voor praktisch gebruik, op tuinmeubel kussens, zitzakken en een veelvoud aan decoratieve tuintoepassingen. Sublimatieprint biedt op zichzelf hele slimme designmogelijkheden. De weerbestendigheid van sublimatieprint is factor 6, geschikt voor reclame, thematische horeca toepassingen en tuinmeubelkussens, in stijl met het zonweringsdoek.

Hof schetst: “Met name Latexprint zorgt voor ongekende kansen voor architecten en ontwerpers. Het biedt namelijk de mogelijkheid om het uiterlijk van de zonweringsdoeken die aan een gevel hangen volledig naar eigen hand te zetten. Stel je voor dat je als architect een terugkerend stijlelement in je gebouwontwerp hebt toegepast, dan is het nu volledig mogelijk om dat terug te laten komen in het zonweringsdoek. Waarom dit zo interessant is? Indien er namelijk gekozen wordt voor een standaard doek uit een bestaande collectie, dan domineert de zonwering in de zomer de aanblik van de gevel. Wij denken bij swela dat het uitkiezen van een standaard doekkleur voor een architectonisch ontwerp altijd een compromis is. Er is nou eenmaal niet meer keuze dan de collectie weergeeft. Welnu, dat kan vanaf vandaag dus anders.”

Allesbehalve standaard, met Latexprint kunnen unieke doeken ontworpen worden.

Bestel een beprinte doekstaal!

Print on demand moet je zelf beleven, volgens Hof. “Het leek ons daarom een goed idee om bedrukte stalen ter beschikking te stellen aan iedereen die interesse heeft in zonweringsdoeken met Latexprint. Deze kunnen aangevraagd worden bij onze Nederlandse vertegenwoordigers. Verder denken we graag mee in projecten. Architecten en ontwerpers die willen weten hoe hun ontwerp uitgevoerd kan worden op zonweringsdoek, begeleiden we in het hele proces.” Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marina Schavemaker via het mailadres m.schavemaker@swela.com of met Niels Kusters via het mailadres n.kusters@swela.com.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details