Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Bezoek het house of inspiration. ‘Neem de klant mee en raak geïnspireerd’

Bezoek het house of inspiration. ‘Neem de klant mee en raak geïnspireerd’

Nidum in Grave is een bron van inspiratie voor alles: shops en showrooms met onder andere meubels, kunst, koffie, wijn, tegels en vloeren. Het is een kleine greep van de samenwerkingspartners, ondergebracht op de historische plek het Arsenaal. Directeur en mede-eigenaar Lonneke van der Weyden: “Wellicht is een houten vloer of een design-bed de aanleiding, maar al snel zullen de op maat gemaakte meubelen, de levensgrote medaillons van Carina Wagenaar, de kunst van Micky Hoogendijk of onze koffie- en wijnpartners mede het gesprek bepalen.”

De grondleggers van Nidum zijn Lonneke van der Weyden en Aard Keijser, eigenaren van interieurbedrijf Keijser&Co. Van der Weyden: “Wij bedenken, ontwerpen en leveren tafels, stoelen, kasten, salontafels, banken en bartafels geheel op maat gemaakt en voorzien van een stof naar keuze. Wij werken samen met architecten en interieurstylisten en richten ons ook op de hospitality-markt zoals kantoren, restaurants en hotels.”

Van der Weyden vertelt verder: “Het bedrijf groeide uit zijn jasje en we gingen op zoek naar een pand, waarbij we de showroom alle dagen in de week konden openen. Toen we eigenlijk al bijna klaar waren met de plannen voor een nieuwbouwpand, kwam het Arsenaal op ons pad. Na een rondleiding waren we gelijk verkocht. Het is een pand met charme; groot met een prachtige lichtinval en hoge plafonds tot wel zes meter. Na de aankoop hebben we het pand eerst grondig moeten renoveren en hebben we een nieuwe moderne entree gebouwd, die een mooi contrast vormt met het monumentale deel. Naast onze eigen showroom verhuren we ook ruimten aan onze partners die gespecialiseerd zijn in producten als verlichting, akoestische wandpanelen, vloeren, piano’s, beeld en geluid, wandafwerkingen, koffie, tuinen of bedden. Nidum is in november 2021 geopend.”

Architectenlab

Nidum is toegankelijk voor de architect en zijn klant, maar ook de eindgebruiker loopt hier gemakkelijk naar binnen. Van der Weyden: “Een juwelier die zijn winkel wil vernieuwen, het inrichten van een gehele vakantiewoning op Marbella of een villa in Nederland of het ontwerpen van alleen een woonkamer. Het aanbod is groot en de producten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen; van klassiek tot modern of een mix daarvan. Om te zorgen dat klanten een goed gevoel krijgen bij hun keuzes hebben wij speciaal het Architectenlab ingericht. Het is een plek waarbij onze partners graag adviseren en meedenken. Op die manier lukt het om bij de zojuist gekozen houten vloer de bijpassende gordijnen te vinden of de keukentafel en -stoelen te laten matchen met een marmeren aanrechtblad. Tijdens een afspraak met de partners wordt een professioneel advies afgegeven, waarna zowel de interieurprofessional als de consument een goede keuze kunnen maken.”

Van der Weyden: “Overal in het pand doe je ideeën en inspiratie op. Zo hebben we restaurant Ovum ingericht met onder andere verlichting, meubelen en vloeren van de partners van Nidum. Ook het blad van de bar en de wandafwerking zijn in het house of inspiration te verkrijgen. In de zomer van 2022 verwachten wij Nidum Boetiekhotel te openen. De zes kamers worden ingericht door verschillende interieurontwerpers met de producten en diensten van de partners. Zo kunnen ze ook als experience rooms worden ingezet. Het boetiekhotel maakt de beleving van Nidum compleet.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details