Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Duurzaam & Circulair

Bij Trespa International BV komt duurzaamheid van binnenuit

Het poortgebouw van de fabriek in Weert, bekleed met het stroken systeem Pura NFC. NFC staat voor natural fibre core.

Tekst | Jerry Helmers

Beeld | Trespa International BV

4 mei 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Creëer goede zakelijke kansen. Duurzaamheid komt van binnenuit

Het duurzaamheidsbeleid bij Trespa International BV is gebaseerd op de wezenlijke motivatie om van ‘minder slecht’ voor het milieu te verschuiven naar ‘goed’. “Daarbij realiseren we tegelijkertijd nieuwe waarden”, zegt René van Boxtel, Country Manager voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland bij het bedrijf in Weert.

Detailafwerking van Meteon® met biobased product label.

René duidt dit heldere statement vanuit de volgende perspectieven.

DO NO HARM

“We houden ons aan de veiligheids-, product- en duurzaamheidsregelgeving en -richtlijnen van de landen waar we actief zijn. We richten ons op het waarmaken van kansen die de milieu-impact van onze bedrijfsactiviteiten en producten minimaliseren.”

DO GOOD

“We ondersteunen onze leveranciers en klanten bij het realiseren van hun duurzaamheidsuitdagingen. De milieu-eigenschappen van de producten van onze organisatie zijn te vinden in de EPD’s die openbaar zijn. Wij blijven uitkijken naar kansen en initiatieven om duurzaamheid op de langere termijn, buiten het directe bereik van onze bestaande bedrijfsvoering, te ondersteunen en te bevorderen.”

DO BETTER

“Wij zijn ervan overtuigd dat investeren in duurzaamheid voordelen zou moeten opleveren voor de positie van het bedrijf op lange termijn. Veel uitdagingen op het gebied van duurzaamheid bieden immers goede zakelijke kansen, waardoor het bedrijf verder kan groeien.”

Transformatie van de Wattbaan in Nieuwegein, waarbij het oude sporthuis is omgebouwd naar appartementen.

BIOBASED PRODUCT LABEL

“Bio-based refereert naar de oorsprong van materialen. Deze moeten van hernieuwbare bronnen zijn (bijvoorbeeld, hout, natuurlijke vezels, suiker,….). Biobased materialen moeten binnen relatief korte periode weer aangegroeid zijn. Zo heeft Trespa® Meteon® dit product label van Biosourcé. Daarmee is deze uniek in combinatie met de lange referentie levensduur van minimaal 50 jaar!”

René tot slot: “De belangrijkste factor voor duurzaamheid is dus een lange levensduur van onze producten. Immers, hoe langer het product meegaat, des te langer is de periode waarover de milieu-impact in verband met de productie van grondstoffen en het productieproces kan worden uitgesmeerd. Omdat ze minder vaak vervangen hoeven te worden, leiden producten die lang meegaan tot een geringer gebruik van grondstoffen, lagere uitstoot van vervuilende stoffen en minder afval dan goederen met een korte levensduur. De uitzonderlijke kwaliteit van al onze producten is een gevolg van deze visie, omdat het per definitie zeer duurzame materialen zijn die lang meegaan.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details