Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
BMI Monier introduceert nieuwe kleuren

BMI Monier introduceert nieuwe kleuren

Voor diverse klassieke, keramische Hollandse dakpannen introduceert BMI Monier een aantal nieuwe, eigentijdse kleuren. De nieuwe kleuren zijn een antwoord op vragen uit de markt naar stoere kleuren zoals grijs en zwart. Bij renovatie of bouw van een nieuw pand met een klassieke uitstraling zijn er nu nog meer mogelijkheden om het dak de gewenste uitstraling te geven. 

Echte klassiekers in antraciet

BMI Monier produceert al vanaf het begin van de vorige eeuw op ambachtelijke wijze de echte klassieke Hollandse dakpannen, en alle toebehoren, in de originele maatvoeringen. Dit aanbod draagt bij aan het behoud van het klassieke Hollandse dakenlandschap. De Tuile du Nord, de Grote Romaanse én de Kruispan zijn nu verkrijgbaar in de kleur antraciet. Stuk voor stuk met de techniek van nu op ambachtelijke wijze geproduceerd en voorzien van een egale engobelaag. De kwaliteit van deze dakpannen garandeert jarenlang optimale esthetische en functionele prestaties. De kleur antraciet kan ingezet worden bij renovatieprojecten waarbij de bestaande kleur vervangen wordt door een meer eigentijdse kleur of bij de bouw van een nieuw pand met een klassieke uitstraling. 
De Tuile du Nord, de Grote Romaanse en de Kruispan zijn nu verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren.

VH-Variabel in grafietgrijs en edelzwart

Een andere klassieker is de Verbeterde Holle Variabel. Deze dakpan heeft een kenmerkende V-vormige extra watergeleiding waardoor waterafvoer sneller verloopt. De lichte golving van deze dakpan geeft het dak een rustige uitstraling. De VH-Variabel was al verkrijgbaar in dertien verschillende kleuren. De twee uitbreidingen bestaan uit een grafietgrijze dakpan die voorzien is van een mooie egale engobelaag en een edelzwarte dakpan, voorzien van een vol donkere edel-engobe. De donkere kleur van de body van beide varianten zorgt ervoor dat zaagsnedes, zoals bij de kilgoot en andere dakdoorbrekingen, vrijwel onzichtbaar zijn. Hierdoor ontstaat een zeer strak, effen eindresultaat.

BMI Monier

Alle hulpstukken ook in de nieuwe kleuren

Bij BMI Monier wordt het dak niet gezien als een verzameling losse componenten, maar als een compleet systeem. Ook alle bevestigingsmaterialen en daksysteemcomponenten worden in huis, op maat voor elk daksysteem afzonderlijk, ontwikkeld en geproduceerd. Dat betekent dat ook alle hulpstukken zoals vorsten, ventilatiepannen, broekstukken en knikpannen in de juiste maatvoering én de juiste kleur leverbaar zijn. Elk BMI Monier dak vormt daardoor zowel esthetisch als technisch één geheel.

Klassieke dakelementen in elke gewenste kleur

BMI Monier zet al jaren in op behoud van het klassieke Hollandse dakenlandschap. Ornamenten, speciale pannen of afwijkende verbindingen zijn vaak beeldbepalende elementen van een klassiek dak. Deze elementen zijn meestal niet meer (standaard) leverbaar. In de fabriek in Tegelen worden daarom, op projectbasis, regelmatig klassieke dakelementen op maat én in de gewenste kleur vervaardigd. Binnen zes tot acht weken zijn de speciale onderdelen gereed.

Over BMI Group

BMI Group is medio 2017 ontstaan door de samenvoeging van Braas Monier (dakpannen) en Icopal (bitumen en kunststof dakbanen). Met deze fusie is de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa ontstaan. Met enorme toewijding en expertise van het hele team wil BMI altijd op het allerhoogste niveau presteren en inspireren. Of het nu om hellende of platte daken gaat, elk dak wordt gezien als een daksysteem waarvoor alleen het beste goed genoeg is. BMI bundelt niet alleen haar producten, maar ook haar krachten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Het assortiment omvat onder meer bitumen en kunststof dakbedekkingen, keramische en betonnen dakpannen, lichtgewicht stalen dakpanelementen en technisch advies. BMI Group heeft een hoofdkantoor in Engeland en heeft ca. 9.600 medewerkers in meer dan 40 landen wereldwijd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details