Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Boeters Alubo over project Seinpostduin Scheveningen: ‘We kwamen heel even uit onze comfortzone’

Boeters Alubo over project Seinpostduin Scheveningen: ‘We kwamen heel even uit onze comfortzone’

Demonteren, slopen, afvoeren, nieuw stelhout aanbrengen en vervolgens aluminium kozijnen plaatsen. Peter Boeters van Boeters Alubo uit De Lier: “We werkten het geheel af met aluminium hoeklijnen, die we netjes op het stucwerk en het behang lieten aansluiten. Het renoveren van het appartementencomplex Seinpostduin in Scheveningen hebben we binnen een jaar gerealiseerd. Voor ons geen alledaagse, maar wel een mooie klus.” 

Het renoveren van de 63 woningen van appartementencomplex Seinpostduin was voor Boeters Alubo één van hun grotere projecten. John Mertens van Boeters Alubo: “Wij zijn een bedrijf dat aluminium verwerkt en verzorgen gangbare projecten tot 500 vierkante meter. Wij produceren en monteren aluminium ramen en deuren voor de zakelijke markt en leveren rechtstreeks aan een aannemer of aan een Vereniging van Eigenaren (VvE).”

Nico van Dam van Boeters Alubo: “Matrona is beheerder van VvE Seinpostduin en in het verleden waren wij via de architect al bij dit renovatieproject betrokken. Helaas kwamen de ontwikkelingen stil te liggen, maar met subsidies en leningen verstrekt aan de VvE onderging het gebouw alsnog een upgrade. Het vervangen van alle aluminium kozijnen, inclusief het aanbrengen van stelhout en dagkantafwerking, was onderdeel van het totaalproject waar verduurzaming de boventoon voerde. In het voortraject hadden we al een fijne klik met Matrona, de beheerder van de VvE. We bespraken onze bouwkundige adviezen en lichtte onze gemaakte offertes toe. Het resulteerde uiteindelijk in een opdracht.”

Boeters: “Het is onze kracht, want wij zijn sterk in woning-, utiliteitsbouw en renovatieprojecten.

Aluminium is overigens een luxer product, slanker qua profilering dan bijvoorbeeld kunststof of hout. Het spreekt veel architecten aan; zij willen namelijk zoveel mogelijk glas en weinig profielen zien. Ook kun je schuifpuien in grote afmetingen maken, dat lukt met andere materialen meestal niet. Naast deze voordelen spelen meerdere aspecten een belangrijke rol; aluminium is elegant, onderhoudsarm en het gaat een leven lang mee.” 

Het actief meedenken en -kijken is waarmee Boeters Alubo zich onderscheidt volgens Mertens. “Wij adviseren klanten, maken calculaties en samen kijken we hoe we toepassingen kunnen aandragen die tot een verbetering of besparing leiden. Het contact met onze opdrachtgever maakt het werk zo leuk; met de juiste argumenten zorgvuldig het werk binnenhalen. Elk project is anders, waarbij we van het begin tot het einde onze verantwoordelijkheid nemen en dragen.” 

Boeters: We kwamen met het project Seinpostduin Scheveningen heel even uit onze comfortzone, maar dat deden we heel graag!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details