Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Bourgondisch Twin Pancakes & More ademt altijd de juiste sfeer
Essentieel in het verlichtingsplan is het gebruik van indirect licht.

Bourgondisch Twin Pancakes & More ademt altijd de juiste sfeer

Slimme sfeerverlichting zorgt voor een bijzondere beleving in modern pannenkoekenrestaurant

Een uniek visitekaartje in de achtertuin van Tronix Lighting. Dát is Twin Pancakes & More in Uden. In het Bourgondische restaurant en familiebedrijf staan pannenkoeken centraal, maar dan nét even anders dan je gewend bent. Daarnaast komen heerlijke vlees- en visgerechten en salades uit de keuken, die in een eigentijdse en trendy ambiance genuttigd kunnen worden. Bij Twin Pancakes & More voeren passie, vakmanschap en culinaire liefde de boventoon. Kenmerkend is bovendien de warme sfeer, die wordt ondersteund door de slimme verlichtingsoplossingen van Tronix Lighting.

Twin Pancakes & More is gevestigd in een historisch pand aan de Kapelstraat, dat onder andere dienst heeft gedaan als jongensschool, parochiehuis, antiekcentrum en stoffenhal. Sinds circa 20 jaar is het gebouw in eigendom van Paul Raymakers, DGA van Qubus Vastgoedontwikkeling, en heeft het een horecafunctie. Raymakers is verantwoordelijk voor de vastgoedontwikkeling, verbouw en binneninrichting van Twin Pancakes & More. Hierbij heeft hij zeer nauw samengewerkt met zijn zoon Robin en dochter Celine Raymakers, die het bourgondische restaurant runnen. Voor het interieurontwerp werd architect Hans Kuijten betrokken. “Met zijn ontwerp wist hij sfeer, beleving en warmte toe te voegen aan het restaurantconcept”, vertelt Raymakers. “Maar dan wel met een moderne insteek. De verlichting is volledig ondersteunend aan dit ontwerp.”

Sfeer en smaak zorgen samen voor een unieke restaurantbeleving.

Sfeer en smaak komen samen

“Om tot een uitgekiende inrichting te komen, is een aantal basispartijen essentieel”, aldus Raymakers, die als voorbeeld de architect, interieurbouwer en leverancier van de verlichting noemt. 

“In dit project hebben wij waar mogelijk met professionele plaatselijke partijen samengewerkt, zoals Tronix Lighting. Deze verlichtingsaanbieder beschikt over een groot assortiment armaturen en controllers, waarmee een totaaloplossing mogelijk wordt. Als kennismaking hebben wij de eerste schetsen van Hans Kuijten gedeeld. Ook hebben we samen gespard over de mogelijkheden voor dit project. Belangrijk hierbij was dat sfeer en smaak samen zorgen voor een unieke restaurantbeleving. Het team van Tronix Lighting heeft veel tijd en energie in de uitwerking hiervan. Dat gaf ons vertrouwen, dat ook is waargemaakt. Wie het restaurant bezoekt en het interieurontwerp erbij pakt, ziet dat de vertaling bijna één op één is overgenomen.”

Indirect licht

“De eerste schetsen werden uitgewerkt tot een uitgebreid pakket tekeningen en realistische visuals, waarin de verlichting een duidelijke rol speelde”, vertelt Maarten Verbruggen, managing director van Tronix Lighting. “Wij hebben dit esthetische ontwerp vertaald naar concrete producten en een uitgekiend lichtplan, met een breed scala aan wandarmaturen, trackspots, LED-strips, LED-modules en DALI dimming-modules. Essentieel in het verlichtingsplan is het gebruik van indirect licht, waardoor er minder contrast is tussen licht en schaduw en er geen verblinding kan optreden. Bovendien zorgt indirect licht voor meer sfeer. Een belangrijke rol hierbij is weggelegd voor de wandarmaturen, die het licht door de wanden laten weerkaatsen en breed door de ruimte verspreiden. LED-stripoplossingen in de bar en meubels resulteren in een bijzondere hotellobbysfeer, terwijl trackrailspots het geheel een warme finishing touch geven.”

Kenmerkend is de warme sfeer, die wordt ondersteund door de slimme verlichtingsoplossingen van Tronix Lighting.

Spelen met sferen

Tronix Lighting was niet alleen leverancier van de verlichting, maar heeft ook de uitvoerende partijen ondersteund, vertelt Verbruggen. “Wij hebben onze armaturen geleverd aan Verwijst Elektro, dat de installatie verzorgde. Smarthome Domotica stond vervolgens in voor de automatisering. Twin Pancakes & More kent verschillende lichtkringen, die allemaal afzonderlijk gedimd kunnen worden. In het restaurant wordt gewerkt met passende sferen voor lunch en diner, waarbij tevens geanticipeerd wordt op lichte en donkere dagen. De lichtbediening is geautomatiseerd via een slim systeem in de centrale besturingskast en gekoppeld aan een app. Hierdoor kan op elk moment en met slechts één druk op de knop de juiste verlichtingssfeer gecreëerd worden.” 

Op dit moment wordt voornamelijk nog met dagsferen gewerkt, benadrukt Raymakers. “De instellingen en lichtkleuren zijn namelijk in de basis al heel geschikt voor het restaurant. In de toekomst willen we de domoticafuncties echter nog meer benutten. Bijvoorbeeld voor de dinnershows, die in november zijn gestart en waarin de verlichting heel bepalend is.”

Twin Pancakes & More is in september 2021 geopend en de reacties zijn overweldigend. Gasten komen er graag terug, vanwege de bijzondere kaart én sfeer. Ook Verbruggen is zeer tevreden over het resultaat en heeft het restaurant al meermaals bezocht. En ook het kerstdiner van Tronix Lighting zal bij Twin Pancakes & More genuttigd worden…    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details