Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Brandveilige houtbouw
Binnenkant van de oven tijdens brandtesten in hout voor Hilti brandwerende producten.

Brandveilige houtbouw

Hilti produceert gereedschap en bevestigingsmaterialen, maar levert ook bouwgerelateerde software en services, waaronder op het gebied van brandveiligheid. 

Hilti brandwerende kabelmanchet voor het doorvoeren van kabels toegepast in hout,

Dit segment van het bedrijf valt onder de verantwoordelijkheid van trade manager Tessa de Roo. “Wij zijn actief op het gebied van bouwkundige brandveiligheid. Zo produceren we producten die aantoonbaar aan de huidige regelgeving voldoen, om de passieve brandveiligheid te vergroten en hebben we een professioneel team met technisch adviseurs om service te verlenen in alle fasen van het bouwproces. ”

Hilti brandwerende sleeve toegepast in hout.

Revolutionaire sleeve

De Roo vervolgt: “Eén van de fundamenten van passieve brandbeveiliging is natuurlijk compartimentering. Om te voldoen aan de regelgeving, die voorschrijft dat een brand niet binnen een bepaalde tijd buiten een compartiment treedt, verkopen wij verschillende producten. Deze producten helpen aan de WBDBO eis te voldoen” 

Hilti blijft op zoek naar nieuwe oplossingen om gebouwen veiliger en gezonder te maken. “Een voorbeeld is de brandwerende sleeve, die de doorvoering  van kabels eenvoudig en veilig afdicht. Het voordeel van deze innovatie is dat de sleeve eenvoudig heropend kan worden om in een later stadium een extra kabel door te voeren. Dit is een kwestie van open en dicht draaien. Het prikken van een gat, wat ten koste gaat van de brandveiligheid, kan zo voorkomen worden.”

Hilti brandwerende manchet op rol en wrap toegepast in hout.

De ontwikkeling van nieuwe producten en diensten is volgens De Roo kenmerkend voor Hilti: “We zijn een sterk innovatief bedrijf. Altijd gaan we uit van de vraag hoe we voor meer brandveiligheid en een gezonde omgeving kunnen zorgen, zoals ook het voorkomen van schimmelvorming en verbeteren van de luchtkwaliteit in gebouwen.” 

Nieuwe producten worden ontwikkeld in het eigen R&D centrum in Liechtenstein. “We willen voorop blijven lopen en oplossingen bieden voor complexe situaties.”

Speciaal getest voor houtbouw

Eén van die complexe situaties doet zich voor bij houtbouw. “Houtbouw wint aan populariteit en we merken dat deze markt zoekende is als het gaat om brandveiligheid.” Hier speelt Hilti op in door als enige producten ook te testen voor gebruik in houtbouw. “Deze producten werden al gebruikt in de bouw, maar zijn nu nog verder gecertifieerd. Dit biedt architecten en aannemers veel voordelen. In de oude situatie moesten doorvoeringen in hout op een tijdrovende en inefficiënte manier worden afgedicht. Dankzij de nieuwe certificeringen van onze producten voor gebruik in hout, is brandwerend afdichten ook in houtbouw heel eenvoudig; dat bespaart tijd en dus kosten.”

Gemengde doorvoering van kabels en leidingen in hout, afgedicht met Hilti brandwerende producten.

Ook op het gebied van software wil Hilti het houtbouwers makkelijker maken. “Het is belangrijk om vooraf te weten hoe leidingen en kabels precies lopen, want dan is het mogelijk om heel precies een doorvoering te maken en bijvoorbeeld een sleeve toe te passen. Wij maken van al onze producten 2D en 3D BIM objecten, die vervolgens in  BIM toegepast kunnen worden. Dit kunnen wij ook voor de klant doen.” 

Hilti biedt (BIM) services, software en gecertificeerde oplossingen voor zowel het ontwerp, als de uitvoering,  als de exploitatie van een gebouw.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details