Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Interieur

Breng kleur in de ruimte en optimaliseer de ruimteakoestiek met een naadloze akoestische plafondoplossing

BX_Uthoorn-Verolmelaan-1532
Wie had ooit gedacht dat een geel plafond – naast de logische impact op het design – ook nog heel functioneel zou kunnen zijn?

Tekst | Asona

Beeld | Asona

18 april 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Kleuren die te horen zijn!

ColorCoustics is een akoestisch transparante pleister en wordt gezien als de nieuwste ontwikkeling op het gebied van naadloze geluidsabsorberende plafonds. Deze maakt het mogelijk om een fijne en naadloze look te combineren met onbeperkte kleurmogelijkheden. Daardoor kan men in elke ruimte het gewenste design realiseren, zelfs ook in een gladde uitvoering en – niet onbelangrijk! – zonder concessies te doen aan kwaliteit of kosten.

Hier is gekozen voor de passende kleur zwart aan het plafond.

Het oog wil ook wat 

Behalve het functionele aspect van geluidsdemping is ook het esthetische aspect belangrijk voor de ruimtebeleving. De akoestische spray-on oplossingen van Asona vormen hierop een decoratieve aanvulling en zijn speciaal ontwikkeld om de ruimte de gewenste uitstraling te geven. Ze maken het niet alleen mogelijk om een bijzonder en contrasterend effect te sorteren, maar ook om zodanig op te gaan in het bestaande design, dat ze als het ware onzichtbaar zijn en stilletjes hun werk doen. Je ziet ze niet maar je hoort het effect wél!

ColorCoustics

ColorCoustics is speciaal ontwikkeld voor ruimtes waar een bijzondere kleurstelling belangrijk is voor de uitstraling, zoals theaters, bioscopen, restaurants, bars etc. Bij dit systeem kan men kiezen uit elke gewenste RAL-kleur, die perfect past in het ontwerp zonder concessies te doen aan de akoestische prestaties. Daarmee is een akoestisch plafond in een zwarte kleur en in een gladde uitvoering nu mogelijk.

Deze nieuwste spray-on oplossing wordt in één keer aangebracht en afgewerkt en is daardoor minder arbeidsintensief en dus voordeliger. Daarmee wordt het nu mogelijk om op een efficiënte manier tegemoet te komen aan het creatieve ontwerp van de architect én aan de wensen van de opdrachtgever, zonder dat er beperkingen in de kleurstelling zijn. 

Met ColorCoustics worden niet alleen uitstekende geluidsabsorberende resultaten behaald maar ook een prima brandwerendheid met brandklasse A2, waardoor dit product gemakkelijk aan alle veiligheidseisen voldoet. Bovendien kunnen bestaande akoestische pleisteroppervlakken snel en eenvoudig worden opgefrist met ColorCoustics.

Een goede ruimteakoestiek voor gezondheid en welbevinden

Gezondheid en welzijn zijn in de afgelopen jaren belangrijke thema’s geworden. Daardoor krijgt ook de binnenruimte steeds meer aandacht. Een goede ruimteakoestiek is dan ook niet alleen cruciaal voor een aangename ruimtebeleving maar ook voor de gezondheid op de langere termijn. Voor de ruimtebeleving is zowel het interieurontwerp als de kwaliteit van de ruimte cruciaal. Asona ontwikkelt producten die aan beide aspecten voldoen om de interieurarchitect te assisteren bij het creëren van een optimale ruimtebeleving.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details