Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Cementgebonden gietvloersysteem geeft showroom en kantoorruimte unieke uitstraling
Het Arturo vloersysteem is emissiearm en AgBB-gecertificeerd en draagt daardoor bij aan een gezond binnenklimaat.

Cementgebonden gietvloersysteem geeft showroom en kantoorruimte unieke uitstraling

De eersteklas vormgegeven ruimtes met natuurlijke kleuren vroegen om een representatief vloeren-designconcept, die gevonden werd in Arturo Concreta. Deze 2-componenten vloerafwerking combineert een hoge mate van functionaliteit met een natuurlijke uitstraling. Dankzij de handmatige verwerking ontstond een bijzonder geschakeerd en licht gestructureerd oppervlak: naadloos, onderhoudsarm, vloeistofdicht en met een uniek design.

“De hoogwaardige uitstraling én natuurlijke bestanddelen van Arturo Concreta sluiten perfect aan bij de inspirerende sfeer van de showroom en kantoorruimte”, vertelt key-accountmanager Stefan Dröge. “De 2-componenten vloerafwerking bestaat uit natuurlijke cementgebonden bestanddelen zoals zand, cement, kleurpigment en water en wordt in meerdere lagen aangebracht. Het vloersysteem is emissiearm en UV-stabiel, wat erg belangrijk is voor gevels met grote raampartijen. Bij het aanbrengen van de vloer ontstaat een oppervlaktestructuur met een lichte kleurschakering die de vloer een eigen, natuurlijke uitstraling geeft.”

De gietvloer kan uitstekend gecombineerd worden met rails voor alle mogelijke deursystemen.

Warme, natuurlijke tint

Arturo Concreta is verkrijgbaar in tien natuurlijke kleuren, van warm beige, grijs en bruin tot krachtig antraciet. In dit project is gekozen voor de warme, natuurlijke tint Fossil. “Voor het aanbrengen van de gietvloer moet de ondergrond zorgvuldig worden voorbereid”, benadrukt Ejup Hasanovic, die met zijn bedrijf Natura Bodendesign verantwoordelijk was voor de uitvoering. “Deze moet vast, droog, schoon en absoluut gelijkmatig zijn, zonder oneffenheden, scheuren of stofresten. Alleen dan komen oppervlak en uitstraling optimaal tot hun recht.” Daarom hebben de applicateurs in de Watermark Tower eerst een egalisatie op de ondergrond aangebracht. Na het schuren, stofzuigen en aanbrengen van een primer is de vloer voorzien van een schraplaag om lichte oneffenheden weg te werken. De schraplaag werd afgezand met een kwartszand (korrelgrootte: 0,3-0,8 mm), die een optimale hechting van de coating garandeert.

Applicatie van de gietvloer

Bij een optimale vloer- en omgevingstemperatuur van ca. 20°C en een ideale luchtvochtigheid van ca. 65% kan gestart worden met de applicatie van de gietvloer. Hiervoor worden eerst de voorgeschreven hoeveelheid water en geselecteerde kleurpigmenten gemengd. Vervolgens wordt de Concreta-cementmix toegevoegd en gemixt tot een homogene massa, die over de vloer wordt verdeeld. Zo ontstaat de unieke uitstraling met levendige kleuren en veeg-effecten. Na het doorharden wordt de omgevingstemperatuur opnieuw gemeten en de impregneer kruiselings aangebracht. Dit zorgt voor een optimale hechting en verwerking van de afsluitende toplak, aldus Dröge. “De transparante 2-componenten toplak wordt in twee lagen aangebracht en geeft de vloer niet alleen extra bescherming, maar ook de gewenste matte uitstraling.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details