Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Circulaire en custom made roosters
Voor de gemeente Haren leverde Dejo alle gevel- en bordesroosters in verzinkt staal, met daarop echte bomen. (Beeld: Bart van Hoek)

Circulaire en custom made roosters

Van een schoonlooprooster bij de ingang van een school tot en met architectonische projecten: dejoroosters kom je écht overal tegen. Niet verwonderlijk dus dat Dejo extra rekening houdt met duurzaamheid op het gebied van productie, maar ook met de levensduur van de producten zelf.

Hergebruik van materialen wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker. Zo leverde Dejo enige tijd geleden alle bordesroosters, vlonderroosters en traptreden voor de Energiecampus in Leeuwarden. Deze duurzame campus, gelegen op een voormalige vuilstort, had naast circulariteit slechts één eis: de materialen moesten volledig demontabel zijn zodat alle roosters hergebruikt kunnen worden op het moment dat delen van de campus moeten worden verplaatst.

Dejo Metaalindustrie BV
Dejo leverde alle bordes- en vlonderroosters én traptreden voor de Energiecampus in Leeuwarden.

Een ander voorbeeld is de gemeente Venlo, voor wie de samenwerking met een Cradle to Cradle Certified™ producent een keiharde bestekseis was. Deze status behaalde Dejo Metaalindustrie BV in 2010 al met brons, na veel inspanning
is het in 2020 zelfs gelukt om te upgraden naar de status ‘zilver’. Een unieke prestatie, want in Europa bezitten slechts 200 bedrijven het zilveren C2C-certificaat. 

Dejo leverde voor de gemeente Venlo uiteindelijk alle ventilatie- en bordesroosters in verzinkt staal, met daarop een groene gevel die als een soort long functioneert. Door natuurlijke ventilatie stroomt de lucht via het dejo kartonnagerooster door het gebouw. Een mooi voorbeeld van hoe duurzaamheid via verschillende (lucht)kanalen kan samenkomen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details