Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Combineer akoestiek en esthetiek in elke wand
Zwembad ‘Jonfosse’ te Luik (België).

Combineer akoestiek en esthetiek in elke wand

In elke ruimte waar de robuustheid net zo belangrijk is als de ruimteakoestiek, zijn Soundblox een ideale oplossing om zowel geluidabsorptie als geluidisolatie én brandwerendheid in één constructieve wand te combineren, zowel in binnen- als buitentoepassingen. En het ziet er nog top uit ook. Dat verwacht je niet van beton…

Soundblox zijn geluidabsorberende akoestische betonmetselblokken die speciaal ontworpen zijn voor de akoestische klimaatbeheersing in elke ruimte, zowel in binnen- als buitentoepassingen. Door de toepassing van beton, maken deze blokken tevens een goede geluidisolatie mogelijk en hebben ze een uitstekende brandwerendheid. 

Zeer geschikt voor zwembaden

Ook in zwembaden en andere ruimtes waar niet alleen de ruimteakoestiek een extra uitdaging vormt maar ook, door het hoge vochtigheidsgehalte, speciale eisen worden gesteld aan de materialen, kunnen Soundblox dé oplossing zijn voor akoestische klimaatbeheersing. Zo is de ruimteakoestiek in het zwembad ‘Jonfosse ‘in Luik (België) op peil gebracht met Soundblox zonder concessies te doen aan het design van de ruimte.

Niet voor niets worden Soundblox graag ingezet in ruimtes waar speciale condities heersen door extreme temperaturen, een hoog vochtgehalte of speciale eisen die worden gesteld aan brandwerendheid. Daarnaast is deze akoestische oplossing zeer betaalbaar en toepasbaar.

Robuuste akoestiek

Soundblox worden, vanwege hun balvastheid graag toegpast in sport- en gymzalen maar ook in schoolklassen, gangen en aula’s, gebedshuizen, theaters, fabrieken, gevels, kantoren, conferentiezalen en hangars. Daarnaast worden ze vaak ingezet langs snelwegen, stations en onder viaducten en in het verleden zijn ze ook vaker toegepast in kerncentrales.

Soundblox zijn nu ook CO2-negatief beschikbaar

Soundblox nu ook CO2 negatief beschikbaar in een gecarboniseerde vorm. Daarbij komt er geen cement meer aan te pas. Er wordt actief CO2 uit de lucht ingezet bij de productie. Hiermee zijn Soundblox, behalve in de strijd tegen lawaaivervuiling , nu ook een wapen tégen CO2.

Mogelijkheden 

Soundblox zijn in verschillende muurdiktes verkrijgbaar. De akoestische betonblokken kunnen in elke kleur worden overgespoten en zo opgaan in elk design. Ook is het mogelijk om de wand, opgebouwd met Soundbloxgeluid-doorlatende bekleding met gepersonaliseerde print. Tevens kunnen Soundblox worden bedekt met 100% natuurlijk mos. De constructieve en akoestische eigenschappen vormen met de natuurlijke en exclusieve uitstraling van de onderhoudsvrije mosbedekking een hele bijzondere synergie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details