Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Comfortabele huizen, gezonde leefomgevingen én happy buildings: Oplossingen voor een veilig en schoon binnenklimaat
Binnen Panflex staan een gezond en veilig binnenklimaat voorop. (Beeld: Ivanko Brnjakovic)

Comfortabele huizen, gezonde leefomgevingen én happy buildings: Oplossingen voor een veilig en schoon binnenklimaat

Om dit mogelijk te maken, moeten niet alleen de ventilatiesystemen zelf maar ook ruimtesensoren, filtermaterialen en aanvoer- en afvoerslangen in optimale conditie zijn. De ventilatieslangen van Panflex leveren hier een belangrijke bijdrage aan. 

“Onze AluGuard Plus, IsoSoft Plus en SonoSoft Plus ventilatieslangen worden standaard geleverd met een antibacteriële coating. En ook de andere modellen kunnen met deze coating worden uitgevoerd, waardoor een schone lucht zonder bacteriën, schimmels en andere deeltjes wordt geborgd”, vertelt Commercieel Manager Nick van de Klundert. “Bovendien bieden we ruime mogelijkheden voor akoestische en thermische isolatie, waardoor gezondheid én comfort uitstekend hand in hand gaan.”

De roestvaststalen INOX systemen garanderen een optimum in robuustheid, duurzaamheid (recyclebaar) en veiligheid.

Panflex is een 100% Nederlandse producent van flexibele rookafvoersystemen en ventilatieslangen. Binnen het bedrijf staat een gezond en veilig binnenklimaat voorop. 

“Door het gebruik van innovatieve materialen en technieken zorgen wij voor comfortabele huizen, gezonde leefomgevingen én happy buildings”, vertelt Van de Klundert. “De antibacteriële coating is hiervan een uitstekend voorbeeld. Onze gebouwen worden steeds beter geïsoleerd, waardoor natuurlijke ventilatiemogelijkheden verdwijnen. In plaats hiervan wordt steeds vaker gekozen voor mechanische ventilatie. Waar bepaalde ventilatiesystemen sec in de verse buitenluchttoevoer voorzien, zijn er ook veel systemen waarbij gebruikte binnenlucht (deels) wordt gerecirculeerd. Met name voor die laatste systemen biedt onze antibacteriële coating een uitkomst.”

Het kunststof ROAX-systeem onderscheidt zich door een licht gewicht. Het systeem is zeer flexibel en kan eenvoudig door bestaande kanalen gevoerd worden.

Veilig en schoon ventileren

De afgezogen binnenlucht uit bijvoorbeeld woningen, kantoren, scholen en ziekenhuizen bevat o.a. stof, bacteriën, schimmels, huidschilfers en andere deeltjes, die zich aan de binnenkant van de afvoerslangen kunnen afzetten. 

“Om gezondheids- en hygiëneredenen en om een optimale werking van het ventilatie-systeem te garanderen, zonder weerstand, is het belangrijk dat de slangen regelmatig worden gereinigd”, weet Van de Klundert. 

“In de praktijk wordt deze reiniging echter (te) vaak vergeten. Door in onze AluGuard Plus, IsoSoft Plus en SonoSoft Plus ventilatieslangen een op nanozilver gebaseerde coating aan te brengen, zorgen we dat de kanalen langer schoon blijven. Bacteriën en schimmels kunnen zich namelijk niet hechten en/of voortplanten op de coating. Door de antimicrobiële werking worden gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en longaandoeningen bovendien voorkomen. Het coatingsysteem heeft geen effect op het milieu en is volledig ecologisch en vrij van geur.”

De energie-efficiënte MASTER ISO AKS flexibele geluiddemper is speciaal ontwikkeld om hoge en lage tonen in ventilatie- of airconditioningssystemen te dempen.

100% jeukvrij isolatiemateriaal

Naast antibacteriële coatings biedt Panflex diverse mogelijkheden voor thermische en akoestische isolatie, waarbij bijvoorbeeld machinegeluid of overspraak tot een minimum worden beperkt. Voor de thermische en akoestische isolatie wordt gebruik gemaakt van 100% jeukvrije isolatiewol en hoogwaardige geluiddempers. “Al onze ventilatieslangen voldoen aan de hoogste Europese brandklasse en zijn praktisch onbrandbaar, conform de NEN-EN 13501-1.”

Onder andere de SonoSoft Plus ventilatieslangen worden standaard geleverd met een antibacteriële coating.

Veilige, complete en 100% luchtdichte rookgasafvoer 

Om naast een gezond ook een veilig binnenklimaat te borgen, biedt Panflex tevens een uitgebreid gamma rookgasafvoerslangen, schachtuitgangen, dakafwerkingen en concentrische ketelaansluitingen, waarmee een 100% luchtdichte rookgasafvoer wordt geborgd. 

“Waar traditionele cv-ketels een parallelle aansluiting hadden, met één pijp voor de rookgasafvoer en één pijp voor de luchttoevoer, wordt bij een concentrische aansluiting de rookgas-afvoer door de luchttoevoer omsloten”, aldus Van de Klundert. 

“Hierdoor komen de rookgassen in geval van lekkage niet direct in de woning terecht, maar blijven zij in het luchttoevoerkanaal. Bij vervuiling van dit kanaal zal de cv-ketel direct in storing gaan, waardoor het risico op koolmonoxidevergiftging sterk gereduceerd wordt.

Installateurs en eindgebruikers hebben bij Panflex keuze uit ROAX PPS kunststof of roestvaststalen INOX systemen. “De kunststof systemen onderscheiden zich door een licht gewicht. Bovendien zijn de systemen zeer flexibel, waardoor zij eenvoudig door bestaande kanalen gevoerd kunnen worden.” 

Voor oude schoorsteenkanalen met veel bochten adviseert Van de Klundert echter roestvaststalen systemen, die een optimum in robuustheid, duurzaamheid (recyclebaar) en veiligheid garanderen. Beide systemen beschikken over een gladde binnenzijde, met een minimale luchtweerstand als resultaat.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details