Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Cosentino lanceert EARTHIC® by Silestone®XM in samenwerking met Formafantasma

Cosentino lanceert EARTHIC® by Silestone®XM in samenwerking met Formafantasma

Cosentino, wereldleider in de productie van duurzame materialen voor architectuur en design, lanceert EARTHIC® by Silestone®XM, dat onconventionele en hergebruikte materialen samenvoegt en een duurzaam concept creëert dat een nieuwe maatstaf zet voor de industrie. EARTHIC®, ontwikkeld in samenwerking met de iconische Italiaanse studio Formafantasma, versterkt Cosentino’s lange termijn engagement om een duurzamer bedrijf te worden en blijft een pad effenen om de impact van hun producten in de toekomst tastbaar te minimaliseren.

“EARTHIC® heeft tot doel het bewustzijn te vergroten over het belang van design dat verder gaat dan esthetiek en geeft prioriteit aan duurzame productieprocessen”, aldus Andrea Trimarchi en Simone Farresin van Formafantasma. “Onze samenwerking met Cosentino is een poging om van binnenuit te ontwerpen – waarbij de esthetische keuzes rechtstreeks overeenkomen met ethische en duurzame keuzes”.

EARTHIC® by Silestone®XM werd geïntroduceerd in april 2024 in Milaan. Silestone®XM vertegenwoordigt de volgende generatie minerale hybriq-oppervlakken en onderscheidt kleuren en collecties die op de markt worden gebracht door een maximaal kristallijn silicagehalte van 10%. Dankzij de Hybriq+®-technologie van Cosentino, wordt deze collectie ook geproduceerd met 100% hernieuwbare elektrische energie en 99% gerecycled water.

EARTHIC® is een capsulecollectie met een nieuw conceptontwerp, met een geavanceerde samenstelling van tot wel 30% gerecyclede materialen, waaronder: gerecycled glas, PET, biohars en Dekton®-fragmenten. Met EARTHIC® stellen Cosentino en Formafantasma een nieuwe en duurzamere benadering voor. Bijvoorbeeld door het gebruik van gerecyclede Dekton®-fragmenten te gebruiken, wat de winning van nieuwe grondstoffen vermijdt. Bovendien wordt bij de productie gebruik gemaakt van post-consumer biohars (tussen 16% en 23%) afkomstig van plantaardige olie en gerecyclede bakolie, evenals plastic flessen, die zijn omgezet in onderscheidende deeltjes die hun unieke kenmerken onthullen op het oppervlak.


EARTHIC® is verdeeld in twee kleurenseries:

EARTHIC / FFROM X FORMAFANTASMA
Drie kleurenseries die de oorsprong en herkomst van het materiaal weerspiegelen, evenals het proces van het transformeren van gerecyclede materialen in iets nieuws.
FFROM 01: Een grijs oppervlak gespikkeld met witte gerecyclede PET-fragmenten, waardoor een subtiel maar ingewikkeld patroon ontstaat dat de aandacht trekt en diepte aan de compositie toevoegt.

FFROM 02: Een donkerdere grijstint, elegant onderbroken door witte accenten, waardoor een visueel aantrekkelijk contrast ontstaat. Een grijstint met een gevoel van moderniteit en minimalisme.

FFROM 03: Een betoverende en toch elegante en antracietkleurige achtergrond met gerecyclede PET-stukjes verspreid over het oppervlak lijkt op de nachtelijke hemel of op een geologisch exemplaar.

EARTHIC/ RAW X COSENTINO STUDIO
Patronen en kleuren die de materiële essentie in zijn meest authentieke staat vastleggen, gecombineerd met vormen die een nieuwe esthetiek uitdrukken.

RAW A: Een kleur met een zacht donker geaderd patroon op een witte achtergrond die een complex ontwerp onthult dat een gevoel van natuurlijke elegantie oproept, dat doet denken aan verfijnde stenen uit de natuur.

RAW G: Een sereen en natuurlijk betonnen canvas met subtiele koperaccenten verweven met vage aderen die een gevoel van vloeibaarheid toevoegen.

RAW D: Een donkere natuurlijke rotsachtige achtergrond zorgt voor een sfeer van rust en solide elegantie. Verspreide bronzen strepen lopen door een houtskoollandschap.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details