Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Creatief werken met natuursteen is mogelijk
Modulaire keukenbouw met natuursteen. Granat bestaat uit drie modules, opgebouwd volledig naar wens van de klant.

Creatief werken met natuursteen is mogelijk

‘Wij leven steen’

Zeg niet zomaar ‘steen’ tegen natuursteen. Het is een niet mis te verstane boodschap die we unaniem te horen krijgen bij het Duitse MCR Stein. “De natuur doet er miljoenen jaren over om natuursteen te vormen”, klinkt het. “Een individueel oppervlaktepatroon, karakteristieke eigenschappen en de verscheidenheid aan kleuren zijn het resultaat. En daarom verdient het ons allergrootste respect.”

In het zuiden van de Duitse deelstaat Thüringen, pal op de grens met de deelstaat Beieren, ligt het kleine stadje Römhild. Dat is waar de ongeveer 80 werknemers van MCR Stein dagelijks vol passie aan de slag gaan. “Of het nu gaat om een badkamer, een wellnessruimte, een (deel van) een woonkamer of een complete leefkeuken, het interieurontwerp is altijd met natuursteen”, klinkt het vol trots. “Het wordt ook steeds met de hand gemaakt. Ambachtslieden hebben immers gouden handen en creëren unieke woonruimtes. En zo wordt een huis een echte thuis!”

Modulair met steen

Een bewijs dat met natuursteen zeer creatief kan worden gewerkt, levert MCR Stein met de designlijn n’Stee. In 2019 zag deze het levenslicht en in 2020, net bij het uitbreken van de coronapandemie, werd Granat voorgesteld. “Granat tilt het modulair concept naar een compleet nieuwe dimensie”, aldus de fabrikant. “Voor het eerst toonden we een modulaire keuken, bestaande uit drie modules, die volledig is bekleed met massief natuursteen. Een hoge kast, zwevend op metalen poten, met daarin koelkast en oven, wordt geflankeerd door twee modules. De eerste module is de watermodule die de geïntegreerde spoelbak, volledig in verstek met een helling, bevat. De andere module bevat de kookplaat en het werkblad en wordt daarom ook wel het kookblok genoemd. Een mooie knipoog naar vuur als ondersteunend natuurlijk element mag hier niet ontbreken, vandaar de combinatie van het aardse grijs van Passeier Gneis met rood kwartsiet. Elk ontwerp binnen n’Stee wordt echt volledig naar wens van de klant opgemaakt.”

The next level

“Met Iron Line gaan we qua individualiteit en maatwerk nog een stap verder”, aldus MCR Stein. “De klant wilde een eyecatcher van jewelste. De presentatie van keukenblok inclusief eetgedeelte, helemaal van natuursteen, stond hoog op het verlanglijstje. We gingen voor hen op steenscouting, een trip van enkele weken die ons over de hele wereld bracht, op zoek naar exact die steen die volledig aan de wensen van onze klant voldeed. Een werkelijk unieke service die we onze klanten bieden. Het resultaat is een keukenblok dat indruk maakt met zijn totale lengte van 4,20 meter en de vele details die te zien zijn. Alle highlights die mogelijk zijn, vindt u in deze Iron Line. De gebruikte Iron Blue met zijn diepblauwe lijnen is een mooie aanvulling op de rest van het keukenblok dat uit iep is gemaakt. Onze klant plaatste Iron Line in de etalage en we horen van hen dat veel voorbijgangers stoppen om deze opstelling te bewonderen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details