Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Creëer een magische plek. Alle aandacht voor licht
Lichtlijnen toegepast om grassen uit te lichten.

Creëer een magische plek. Alle aandacht voor licht

in-lite, specialist in buitenverlichting realiseert de mooiste projecten, maar ontwikkelt ook de mooiste armaturen om dat mee te doen. De EVO FLEX is een van de nieuwste producten en vult de EVO productfamilie aan met een nieuwe serie lijnverlichting, waarbij alle aandacht naar het licht uitgaat.

EVO FLEX creëert een lijn van licht onder deze bank.

Wilbrand Menzo is Manager Product Development bij in-lite. “We zien in de architectuur dat er al langere tijd gebruik wordt gemaakt van lichtlijnen in en aan het huis en maken met EVO FLEX de brug met de buitenomgeving. Lijnverlichting is een goede aanvulling in ons aanbod. De EVO HYDE 550 is een armatuur met zijn lengte van 55 cm vergelijkbaar voor bepaalde toepassingen, maar met de EVO FLEX bieden we nog meer flexibiliteit in toepassingen dan voorheen.” 

Tussen het zien van de behoefte en de introductie van het nieuwe armatuur zaten enkele jaren, omdat in-lite nadrukkelijk kwaliteit wil leveren. “Om bij ons te passen moet een armatuur voldoen aan onze eisen op het gebied van gebruiksgemak, product- en lichtkwaliteit. Allereerst hebben we een uitvoerige selectie gedaan van de juiste componenten en aanbieders, om deze vervolgens verder te ontwikkelen tot een in-lite waardig product. Dit product is niet een aaneenschakeling van lichtpunten, maar geeft een egale lijn van warmwit licht; van begin tot einde van de ‘lichtslang.’”
in-lite heeft de ontwikkeling en distributie van de EVO FLEX , evenals alle andere producten, in eigen beheer.

Bij EVO FLEX staat het lichtbeeld centraal.)

Lichtkwaliteit en flexibiliteit

De EVO FLEX is een zeer flexibel product dat in elke gewenste vorm te gebruiken is, zowel recht als gebogen. “Het armatuur is beschikbaar in één, twee of drie meter en op maat te maken door het per 2,5 centimeter in te kunnen korten. Dat is mogelijk omdat de LED’s heel dicht op elkaar geplaatst zijn.” 

Volgens Menzo staat bij EVO FLEX echt het lichtbeeld centraal, omdat het geen traditioneel armatuur betreft. “Hiermee kunnen we een lijn van licht creëren, die onder meer verwerkt wordt rondom borders, onder plateaus of traptredes en zelfs langs vijverranden. Het is een ideaal product om diverse elementen mee te accentueren. Een terras kan zó heel architectonisch gekaderd worden maar óók kan een overkapte zithoek van een ontspannen sfeer worden voorzien door licht verdekt in de rand te plaatsen. Pas je de EVO FLEX als direct licht toe langs de rand van een border, dan licht je bijv. siergrassen heel sfeervol uit.” 

De EVO FLEX is heel goed ontvangen in de markt. “Onze klanten zijn er erg blij mee, lichtlijnen brengen sfeer en dat past in huidige tijd. We zien steeds meer de waarde van een sfeervolle tuin. Hierbij vinden wij het licht zelfs belangrijker dan het armatuur zelf; we merken dat dit mensen aanspreekt.” 

Dit jaar komt in-lite ook een met dimbare versie en kleurlichtversie van de EVO FLEX. Zij zijn te bedienen met ons in-lite SMART systeem, zodat gebruikers het licht en de programma’s via telefoon kunnen instellen. 

“Ook de ontwikkeling van kleurverlichting is belangrijk voor ons. We hebben hier veel aandacht aan besteed om onze kernwaardes te kunnen waarborgen. Design, kwaliteit, installatie- en gebruiksgemak hebben onze prioriteit, zodat al onze producten mooi, goed, maar ook plug and play zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details