Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De elegantie van elektrische infraroodvloerverwarming

De elegantie van elektrische infraroodvloerverwarming

Zeg vaarwel tegen lelijke radiatoren! Zeg nee tegen een aparte installatieruimte! Vergeet hoogteverschillen tussen kamers! Met elektrische infraroodvloerverwarming maak je niet alleen een duurzame keuze; het is ook nog eens een slimme design solution.

Stijlvolle dunheid

Deze vorm van verwarming is slechts 1 mm dun en biedt daarmee een elegante oplossing voor het verwarmen van een woning. In tegenstelling tot radiatoren, neemt infraroodvloerverwarming geen extra ruimte in beslag en vormt het geen obstakel voor het interieurontwerp.

De voordelen van infraroodvloerverwarming gaan verder dan alleen esthetiek. Het biedt een efficiënte en kosteneffectieve manier van verwarmen, waarbij de warmte gelijkmatig door de kamer wordt verdeeld. Bovendien is het gemakkelijk te installeren en te onderhouden, waardoor het een ideale keuze is voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Onder elke vloer

Zelfs onder hout

Vaak wordt gedacht dat elektrische vloerverwarming niet onder elk type vloerbedekking kan worden geplaatst. Maar wist je dat er een elektrisch infraroodvloerverwarmingssysteem op de markt is dat perfect onder parket, laminaat, tegels, tapijt, PVC, vinyl, linoleum, gietvloer, natuursteen, etc. geïnstalleerd kan worden? Maak kennis met Speedheat, de 1 mm dunne elektrische infraroodvloerverwarming.

Speedheat verwarmingselementen hebben een laag vermogen per meter, om die reden kan het veilig worden geïnstalleerd onder een houten-, laminaat- of PVC-vloer.

Welk type ondervloer aanwezig is, maakt ook niet uit voor het elektrische infraroodverwarmingssysteem. Want Speedheat wordt niet in de vloer gelegd, zoals bijvoorbeeld bij watervloerverwarming het geval is, maar op de vloer. Bij ondervloeren die onvoldoende geïsoleerd zijn, wordt er eerst een dunne isolatielaag aangebracht en direct daar bovenop het Speedheat verwarmingssysteem. Het verwarmingssysteem wordt vervolgens afgewerkt met een laag egaline van 3-6mm voor bescherming en warmtegeleiding. Vervolgens wordt de woonvloer er op geplaatst. Iedere vloerafwerking heeft specifieke eigenschappen. Daarom heeft Speedheat voor elk type vloer een eigen verwarmoplossing.

In iedere ruimte

Ook in de badkamer

Bij het presenteren van een project aan de klant gaat het niet alleen om de woning zelf, maar vooral om het gevoel van comfort en thuis dat het kan bieden. Als bouwer of ontwerper kun je deze meerwaarde realiseren door slimme technieken en oplossingen toe te passen. Speedheat infraroodvloerverwarming is zo’n oplossing die op vele vlakken voordelen biedt voor een woning.

Speedheat biedt niet alleen comfortabele warmte, vergelijkbaar met de zon op een winterse dag, maar ook een energie-efficiënte oplossing. Het systeem verwarmt namelijk alleen objecten en personen in een ruimte, en niet de lucht, zoals bij convectieverwarming. Daarbij heeft Speedheat een razendsnelle opwarmtijd en kun je iedere ruimte apart verwarmen met slimme klokthermostaten, al dan niet via wifi.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details