Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De Fixatieklauw, circulaire redder in nood
Fotografie: JDVF architectuurfotografie

De Fixatieklauw, circulaire redder in nood

Duurzaamheid vormt de kern van onze innovatiestrategie. We streven voortdurend naar optimalisatie van onze producten en systemen om het gebruiksgemak voor de vakman te verhogen en de circulariteit te bevorderen. Met de fixatieklauw reiken we nu een nieuwe tool aan die voorkomt dat verticale gevelbekleding langs de clips op de aluminium onderconstructie gaat schuiven. 

Onder invloed van het gewicht van de planken in combinatie met de onverbiddelijke zwaartekracht kunnen verticaal geplaatste QuickClip® profielen langs de clips op de aluminium rails gaan schuiven. Traditioneel lossen vakmannen dit probleem vaak op met lijm, wat echter ten koste gaat van het unieke circulaire karakter van onze QuickClip® gevelbekleding.

In ons streven naar innovatie met duurzame impact hebben we het bevestigingssysteem van onze QuickClip® gevelbekleding geoptimaliseerd met een slimme oplossing: de fixatieklauw. Deze ingenieuze klauw is ontworpen om naadloos rond de Grad-clip te passen en te voorkomen dat de gevelbekleding gaat schuiven. Dit maakt dat de houten gevelbekleding stevig op haar plaats blijft zonder afbreuk te doen aan het oorspronkelijke circulaire ontwerp. Bovendien blijft er met de fixatieklauw ruimte voor uitzetting en krimp van het hout.

GOED OM TE WETEN

De fixatieklauw heeft geen invloed heeft op het demontageproces van de gevelbekleding. De houten planken blijven eenvoudig los te klikken met een set demontagesleutels. Na een nieuwe behandeling of opfrisbeurt zijn de QuickClip® profielen ook eenvoudig terug te bevestigen op de clips.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details