Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De Haan Westerhoff Zonwering, ‘In mijn mailbox precies nul klachten ontvangen’
Project Aletta Jacobs College

De Haan Westerhoff Zonwering, ‘In mijn mailbox precies nul klachten ontvangen’

Meegedacht in het proces, monteurs die dag en nacht bezig waren en in het hele pand is niks verkeerd of scheef geplaatst. Gerrit Pama, hoofd facilitaire dienst bij het Aletta Jacobs College in Hoogezand, is op z’n zachts gezegd uitermate tevreden over de samenwerking met De Haan Westerhoff Zonwering: “Ze deden niet alleen beloftes, maar ze kwamen deze ook na.” 

Hendrik Dijkstra | Projectadviseur De Haan Westerhoff

De Haan Westerhoff Zonwering is één van de grootste spelers in Nederland als het gaat om zonwering. Directeur en eigenaar Paul Olijve. “Wij houden ons bezig met zonwering; kleine en grote projecten, we verlenen service en we doen het onderhoud door het hele land. Met zes vestigingen bedienen we eveneens de particuliere markt, waar we samenwerken in een team van 250 collega’s.” 

Hendrik Dijkstra, projectadviseur bij De Haan Westerhoff: “Wij hebben oplossingen in huis voor warmte aan de gevel, zowel aan de binnen- als buitenzijde. In de projectenmarkt leveren wij alle zonwering die gevraagd wordt, ook particulier. We repareren ook, zelfs de producten die niet door ons zijn geleverd.” 

Bij het Aletta Jacobs College in Hoogezand was de zonwering aan de binnenzijde niet meer hufterproof en de scholengemeenschap zocht een alternatief. Pama: “Hoewel we in eerste instantie onvoldoende middelen hadden, konden we met een financiële injectie vanuit de overheid in het begin van het jaar het project toch aanbesteden. Ons gebouw telt in totaal 13.000 vierkante meter aan bruto-vloeroppervlak en heeft veel ramen en glas. Drie partijen meldden zich, maar al snel trok één zich al terug toen deze zich de grootte van het project realiseerde. De ander gooide eveneens de handdoek in de ring, want zij hadden niet de juiste mensen beschikbaar. Uiteindelijk bleef De Haan Westerhoff over en ik moet eerlijk zeggen dat zij zich ook even achter de oren krabden, maar ze hebben het gedaan.” 

Eén van de grote zorghuizen in Eindhoven door DHW voorzien van nieuwe zonwering.

Dijkstra: “Het totale project ging om iets meer dan 250 delen screens, waarmee ze het energietechnische niveau van hun gebouw naar een hoger niveau tilden; onderdeel van een verduurzamingsslag, waarbij ook alle verlichting en luchtcirculatie werd aangepakt.” 

Gerrit Pama: “In het gebouw plaatsten we nieuwe wandjes om extra lokalen te creëren. Dit leidde ertoe dat meerdere lokalen ook een venster deelden. De Haan Westerhoff dacht mee in het plaatsen van de tussenwanden en adviseerde om buitenzonweringcassettes van 160 cm breed te monteren in plaats van 360 centimeter breed. Het was een slimme oplossing.” Ook de kleur van de cassettes bleek een uitdaging. Gerrit: “We wilden antraciet, maar dat bleek lastig en uiteindelijk hebben we gekozen voor een hele mooie neutrale kleur. Het eindresultaat aan de buiten- en binnenzijde is prachtig.” 

Monteur voert onderhoud uit aan zonwering.

Het is volgens Pama de meerwaarde van De Haan Westerhoff: “De monteurs zijn dag en nacht bezig geweest om alles voor elkaar te krijgen. Ik wilde bijvoorbeeld op de begane grond bij een raam liever twee dan één enkele cassette. Dat was geen probleem. Ze hebben niks verkeerd of scheef geplaatst.” 

De ervaringen van Gerrit Pama onderschrijven de filosofie van De Haan Westerhoff. Olijve: “Inmiddels ben ik ruim 36 jaar betrokken bij het bedrijf; begonnen als verkoper en nam de organisatie over. Wij zijn een familiebedrijf en alle collega’s gaan vol energie en overgave aan het werk. Ik ben trots op de bedrijven die er staan, maar nog meer op mijn collega’s. Zij doen het werk.” 

Dijkstra: “We zijn een no-nonsens bedrijf; wat we zeggen, dat doen we ook. We merken hierin dat de markt graag zaken met ons doet. Onze prijzen zijn marktconform en we hebben het vertrouwen. Het enige wat je dan hoeft te doen is het goed te regelen; klinkt erg simpel.”

Paul Olijve | Directeur De Haan Westerhoff

Olijve: “Wij hebben twaalf jaar geleden een start gemaakt met het investeren in service. Iets wat anderen er meestal een beetje bij deden. We hebben speciale teams opgezet om scholen, ziekenhuizen, bejaardencentra en de totale utiliteitsbouw te ontzorgen in service en onderhoud. Het genereert vaste contracten en substantiële omzet. Elke dag sjezen meer dan honderd monteurs door het land om binnen 3 x 24 uur problemen op te lossen. Deze investering betaalt zich dubbel en dwars terug.” 

De Haan Westerhoff werkt alleen met topproducten die op de markt te verkrijgen zijn. Dijkstra: “Het is onze kracht om service te verlenen en de werkzaamheden goed te organiseren. We horen dat architecten en aannemers hierover ook te spreken zijn; we adviseren hen in het ontwerpproces of helpen bij de calculatie van het werk.” 

Olijve: “We hebben elektriciens in dienst, net als zeven projectleiders die op de bouw komen en professionele calculatoren en bouwkundige tekenaars. Als we partijen moeten helpen met een tekening of bouwkundig advies, dan doen we dat. Daarbij hanteren wij korte lijnen, schakelen snel en als de omstandigheden erom vragen, dan sturen we meerdere projectleiders de bouwplaats op.” 

Dijkstra: “Wij willen geen gezeur en om dat te voorkomen willen we graag de gehele levensduur van onze producten service leveren. Deze turnkey benadering past precies in ons totaalplan van adviseren, leveren, monteren, installeren en service verlenen. Dan is voor ons de cirkel rond.” 

Pama tot slot: “De Haan Westerhoff heeft in relatief korte tijd alles gerealiseerd. Collega’s verklaarden me voor gek of dit op korte termijn zou lukken, maar de monteurs hebben in de vakantie goed voorwerk geleverd, zodat bij levering alles geplaatst en ingeregeld kon worden. Het was zo gefixt en alles functioneert naar behoren. Ik heb in mijn mailbox precies nul klachten ontvangen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details