Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De kracht van glas en beeld
COEX MAll, Seoul, South Korea.

De kracht van glas en beeld

Thomsa Glass uit Eindhoven is gespecialiseerd in architecturale glasproducten en -systemen voor speciale toepassingen, zowel binnen als buiten. “Dit zijn dynamische Smart Glass-producten en –oplossingen die aansluiten op een energiezuinige of veilige oplossing’’, aldus directeur José Zaman. Eén van deze bijzondere glassoorten is het LED media glas.

Bij LED media glas denkt men al snel aan enorme schermen, waarop geadverteerd wordt. Het LED media glas (G-smatt digital media glass) is echter op essentiële punten anders, zegt Zaman. “Het glas heeft geen zwarte achterkant, maar is juist 99,7% transparant. Doordat de LED’s zijn geïntegreerd in het glaslaminaat kan het echt geïntegreerd worden in de gevel. Het zorgt voor een intelligente, weerbestendige oplossing, die het mogelijk maakt om architectonisch bezig te zijn met media.”

LED media glas heeft daardoor bredere toepassingsmogelijkheden. “Het glas wordt toegepast in het interieur van winkels en bij festivals en dergelijke. In het buitenland wordt het gebruikt voor winkelcentra die 24 uur per dag open zijn. Overdag is het transparant, maar ’s avonds worden er 3D-films op vertoond. Dit zorgt voor veel extra aanloop.”

Kunst op Smart Glass,

Innovatieve glasoplossingen 

Zaman legt uit dat Thomsa Glass het hele traject begeleidt. “Een architect of andere ontwikkelaar komt bij ons met een vraag en wij kijken hoe we deze behoefte realiteit kunnen laten worden en hoe dit eruit gaat zien.” Vaak vertellen animaties de boodschap van een bedrijf. “Voor de Porsche showroom zorgde wij bijvoorbeeld voor LED media glas waarop video’s van de auto’s getoond worden.”

Thomsa Glass houdt zich specifiek bezig met Smart Glass en domotica gerelateerde producten die het geheel laten werken en begeleidt de installatie. Naast LED Media glas is dat bijvoorbeeld privacy glas, of elektrisch verwarmd glas, dat steeds vaker samen met vloerverwarming verwarming op gas vervangt. 

“In al deze gevallen is bekabeling nodig. Hier is de Nederlandse bouw nog niet echt aan gewend, maar wij begeleiden hierbij en kennen de juiste installateurs.” 

Recente projecten waar Thomsa Glass bij betrokken was, zijn het zelf-tintend dynamische thermochroom glas in het Koninklijk Theater Carré (Amsterdam), het nieuwe kantoor van TNO in Leiden, de glazen fietsenstalling station Rai, Booking,com in Amsterdam,  Eastman in Rotterdam en Media glas voor Merchant Square in Londen.  

“We houden tevens rekening met de gebruikte profielen, de montage en zelfs de logistiek. We werken hiervoor samen met een netwerk van geselecteerde partners. Daardoor hebben wij ook minder last van langere levertijden, omdat we alternatieve oplossingen hebben”, benadrukt José Zaman tot slot.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details