Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De natuurlijke schoonheid van hout
Vanwege de crème-structuur druipt het product niet.

De natuurlijke schoonheid van hout

Met Rubio WoodCream biedt Rubio Monocoat maximale bescherming van verticaal hout terwijl de natuurlijke look & feel van buitenhout behouden blijft. Sjoerd Bos, vestigingsleider van Rubio Monocoat: “Daarnaast is WoodCream door de crème-structuur makkelijk op verticale oppervlakken aan te brengen”. 

Bos vervolgt: “WoodCream is geen traditioneel verf- of lakproduct, maar een innovatieve crème op waxbasis met een hydrofoob karakter. De unieke en actieve zelfreinigende formule voedt het hout intensief, behoudt de ademende structuur en maakt het oppervlak waterafstotend. Daardoor zal het product niet afschilferen.” Daarnaast verhoogt het pareleffect van het product de duurzaamheid van het hout en vertraagt het de aangroei van algen en mossen. “Doordat WoodCream diep in het hout dringt maar wel waterdamp-doorlaatbaar is, verhoogt dit de isolatiewaarde van het hout.”

Het resultaat.

Makkelijk aanbrengen en laag verbruik

Door zijn crème-structuur is Rubio WoodCream gemakkelijk zonder druipgevaar aan te brengen met een blokkwast, op zowel nieuw als eerder behandeld hout. “Het product is uitermate geschikt voor zachte houtsoorten. Je hoeft bovendien maar één of twee lagen aan te brengen, je hebt geen afplaktape nodig en je kunt het gemakkelijk boven het hoofd aanbrengen. Vanwege de crème-structuur druipt deze dus niet. Daarnaast is het verbruik afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond maar 50 tot 80 g/m² per laag. Na 30 minuten is het product al handdroog en in totaal bedraagt de droogtijd zo’n twaalf uur. Werk je met een tweede laag? Dan kan je die al na drie uur aanbrengen, want vanaf dat moment is er al een pareleffect aanwezig.” 

Ook belangrijk: WoodCream is 100% ecologisch en bevat geen oplosmiddelen. Groen denken is het motto van Rubio Monocoat. Groen denken is groen doen.

Rubio heeft in het Rubio Lab drie prachtige kleurcollecties voor WoodCream ontwikkeld: The Traditional Collection, The Grey Collection en The Scandinavian Collection. In totaal bevatten deze collecties 27 kleuren, waarvan de kleurintensiteit verminderd kan worden met de Rubio WoodCream Softener. “De gekozen kleur blijft tussen de 5 en 10 jaar behouden.”

Verticaal oppervlak vóór het gebruik van WoodCream.

WoodCream bij de Zutphense Houthandel

Een gebruiker van WoodCream is de Zutphense Houthandel, die het product ook verkoopt. “Wij kozen voor een nieuwe houten gevel, maar waren niet tevreden over de kleur van het hout. Daarom kozen we voor WoodCream in Gravel Grey, om het hout te behandelen”, zegt eigenaresse Silvia van den Brand. “Het resultaat is een geweldig mooi resultaat. We krijgen veel positieve reacties op onze gevel.” 

Het bedrijf schildert nu ook ander hout – dat eerst rood was – in dezelfde kleur. “Hier passen we twee lagen toe, maar ook hierover zijn we erg tevreden. Het gebruik van WoodCream vergemakkelijkt tevens de verkoop van het product, omdat onze klanten kunnen zien welk resultaat het oplevert.”

Benader Rubio Monocoat voor een demonstratie bij u op de zaak. Rubio neemt alle kleuren mee, maakt graag samples en geeft uitleg over het product.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details