Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De Nederlandse fineermeesters
Om een optimale afwerking te borgen, kan Kuiper Holland ook het kantfineer uit exact dezelfde fineerstammen op aanvraag laten maken.

De Nederlandse fineermeesters

Bij Kuiper Holland wordt iedere gefineerde plaat speciaal op bestelling gemaakt. Ongeacht of het gaat om enkele stuks of vele honderden platen, voor de interieurbouw, jachtbouw, keukenindustrie en/of houthandel: bij iedere fineeropdracht worden de wensen van de afnemer nadrukkelijk in kaart gebracht. Waar en hoe worden de plaatmaterialen toegepast? Om hoeveel vierkante meter gaat het? Zijn er specifieke wensen met betrekking tot de uitstraling? En, kijkt een eindklant graag zelf mee bij het uitzoeken van het fineer? De fineerspecialisten van Kuiper Holland begeleiden graag het gehele project!

Het assortiment van Kuiper Holland telt meer dan 80 fineersoorten. “Naast de bekende eikenfineervarianten bieden wij een uitgebreid gamma lichte én donkere houtsoorten, zoals Amerikaans noten, Europees noten, eucalyptus, essen, bamboe en olijf”, vertelt Thijs Haarhuis, Sales & Marketing bij Kuiper Holland. “Daarmee sluiten wij perfect aan bij iedere houttrend in de markt. Wij werken veelal in opdracht van architecten en interieurbouwers, die in onze showroom in Tubbergen hun ontwerp-
ideeën met ons kunnen delen. Bovendien kunnen zij hier ter plaatse met de klant het fineer voor hun project uitzoeken. Daarbij kijken wij nadrukkelijk naar hoe wij de verschillende fineren en basisplaten harmonieus kunnen afstemmen.”

Op de fineerafdeling van Kuiper Holland worden de geselecteerde fineerstammen zorgvuldig op maat geknipt, aangelijmd en op de gewenste manier aan elkaar gevoegd, vertelt Haarhuis. “Vervolgens wordt het fineer op de basisplaten geperst. Al onze gefineerde platen worden in hele platen aangeleverd bij de afnemer, die er vervolgens wat moois van maakt. Wij zijn de B2B toeleverancier voor gefineerde platen. Om een optimale afwerking te borgen, kunnen wij ook het kantfineer voor de kopse kanten uit exact dezelfde fineerstammen op aanvraag laten maken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details