Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Dé oplossing bij renovatie van gerookte vloeren, ook al zijn ze 30 jaar oud!

Dé oplossing bij renovatie van gerookte vloeren, ook al zijn ze 30 jaar oud!

Aanzetvrij voorkleuren met beits

Bij het renoveren van houten vloeren is beitsen een van de mogelijkheden. Veel vloerenleggers zijn echter terughoudend, omdat het aanbrengen van beits veel precisie vraagt. “Ook ik ervoer als parketteur dat er haken en ogen aan beits zitten”, zegt Han Dorenbos, technisch adviseur van RIGO Verffabriek. “Een druppel of aanzet blijf je snel zien, elke streek moet kloppen en het risico op vlekken is groot.” 

De trainingen over beits zijn erg populair.

“Toch is dat niet nodig, want de ene beits is de andere niet. Na mijn overgang van de vloer naar RIGO wilde ik eerst helemaal vertrouwd zijn met onze kleurbeits voordat ik naar de klant ging.” Flink wat vierkante meters vloer werden neergelegd in de testruimte op de fabriek en Dorenbos ging aan de slag. “Ik was stomverbaasd dat het zo goed werkt! Wat blijkt, de ROYL Reactieve Beits is wat lobbiger en kleurt tot een maximum, maar daarna niet meer verder.”

Applicatiegemak en aanzetloos

Het opzetten gaat volgens Dorenbos het makkelijkst met z’n tweeën. “De een zet de beits op vanuit een lakbak, de ander poetst de beits egaal met een boenmachine voorzien van een witte pad. Een kleurverschil kan snel en eenvoudig in het natte werk worden opgelost door wat extra beits op de lichtere plek aan te brengen en die egaal te wrijven. Je kunt daarbij gewoon over het zojuist gebeitste oppervlak lopen, of erin gaan staan. Druppels of voetafdrukken op het kale hout blijven niet zichtbaar, zolang je het hout maximaal verzadigt met de beits.”

In het zojuist gebeitste oppervlak staan is geen probleem.

Bijna oneindig kleurenpalet

Volgens Han is de ROYL Reactieve Beits een product dat goed past bij de vraag van nu. “Gerookte vloeren zijn al meer dan 30 jaar populair. Nu wordt het tijd om deze te renoveren. Het komt voor dat de vloer niet meer egaal wordt, omdat het gerookte of gebeitste effect te diep in het hout is getrokken. Dat is een lastig probleem, maar met de ROYL Reactieve Beits kun je een vlekkerig vloer toch weer egaal voorkleuren.”

De ROYL Reactieve Beits op zich biedt geen bescherming, daarvoor zorgt de afwerking met olie. De vloer krijgt daarmee ook de definitieve kleur. “Met de handige kleurmonsters kun je in een handomdraai stalen maken. De beits is beschikbaar in drie onderling mengbare kleuren. Door met water te verdunnen neemt de kleurkracht af. De olie komt in 45 standaard kleuren, die ook onderling mengbaar zijn. Er zijn dus ontzettend veel tinten mogelijk. Je kunt daardoor aansluiten op een vloer die er al ligt. Dit is prettiger dan álles te moeten schuren en kleuren. Ook kun je een unieke kleur aanbieden.” 

Wil de klant liever een gelakte vloer? Dan is er de SKYLT Overlakbare Kleurolie. Deze is beschikbaar in dezelfde kleuren als ROYL Oil en daarna beschermd door 2 lagen SKYLT aflak. “ROYL Reactieve Beits wordt verkocht in flessen van 1 liter. Daarnaast hebben we de ROYL Oil 2K speciaal voor de meubelmaker in halve liters op kleur gemaakt, in zeven verschillende kleuren.”

RIGO Verffabriek biedt professionals de mogelijkheid om deel te nemen aan de diverse trainingen die het bedrijf aanbiedt. “Parketteurs zijn op zoek naar expertise die zij de volgende dag nog kunnen verkopen. Die kennis wij absoluut met onze training over de ROYL Reactieve Beits. De laatste trainingen over dit onderwerp zaten dan ook meteen vol.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details