Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Dé oplossing voor binnen én buiten!

Dé oplossing voor binnen én buiten!

Stel je voor dat je de oplossing voor geluidbeheersing (geluidabsorptie en isolatie), stabiliteit én brandwerendheid zou kunnen integreren in één stabiele muurconstructie zónder concessies te hoeven doen aan de esthetische vormgeving? En, wát als deze oplossing nu geschikt is voor zowel een buiten- als binnentoepassing en daarnaast zeer betaalbaar is? Te mooi om waar te zijn? Niet met Soundblox akoestische betonblokken!

Soundblox akoestische oplossing

Soundblox zijn akoestische betonblokken waarmee het akoestisch klimaat geoptimaliseerd wordt, overal waar stabiliteit, stootvastheid  en brandveiligeheid net zo belangrijk zijn als de (ruimte)akoestiek.

Deze akoestische bouwmetselblokken vorrmen de ideale manier voor de verbetering van de ruimteakoestiek, het absorberen van hinderlijk geluid en de reductie van nagalm. Dit wordt gerealiseerd door de zogenaamde helmholtzresonatoren, die het geluid opvangen en reduceren. Door toepassing van minerale wol plaatjes kan het geluidabsorberend vermogen extra worden vergroot. 

Door de toepassing van beton, maken deze blokken een goede geluidisolatie mogelijk en hebben ze een uitstekende brandwerendheid. Daarnaast zorgt een uitstekende druksterkte voor een stabiele muurconstructie. Soundblox zijn in diverse muurdikten verkrijgbaar. 

Oplossing voor elk interieur

Soundblox worden vanwege hun balvastheid en vriendelijke prijzen, graag toegepast in sportzalen, maar ook in o.a. grote magazijnen, fabrieken, zwembaden, hangars e.d. Door de veelzijdigheid van deze oplossing (ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren) kunnen ze desgewenst worden gespoten in elke gewenste kleur. Zo worden akoestische betonblokken ook steeds vaker in bibliotheken, concertzalen of studio’s toegepast en passen naadloos in elk design.

Zowel binnen als buiten

Een hardnekkige misvatting is dat je in een buitensituatie geen geluidsabsorptie nodig hebt! Echter, onder een afdak of in parkeergarages, (buiten)zwembaden en schoolpleinen met hinderlijke flutterecho’s, is een geluidsabsorberende oplossing zeker geen overbodige luxe. Ook voor huizen en flatgebouwen direct aan de snelweg of bij stations kan overlast ontstaan  door harde geluiden van voorbijrijdend verkeer en treinen.    

Uitdagingen in de bouwwereld

In de bouwwereld kampen we momenteel met heel wat uitdagingen, met name door schaarste en prijsverhogingen van bouwmaterialen. En dan is er nog de duurzaamheid! Veel materiaal komt uit verre oorden, waardoor de levertijden in het gedrang komen en een grote belasting vormen voor het milieu.  

Een oplossing (zowel letterlijk als figuurlijk)  in beton gegoten, kan helpen om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden.  Beton wordt nl. – evenals de grondstoffen hiervoor – op rijafstand  geproduceerd, waardoor de toelevering gewaarborgd en de milieuschade beperkt blijft. Niet vreemd  dus dat men weer graag teruggrijpt op de meer traditionele en vertrouwde bouwmaterialen,  zoals het altijd beschikbare beton, dat zich niet alleen bewijst als  stabiele oplossing in onzekere tijden maar ook veelzijdiger blijkt dan vaak wordt gedacht. Je kunt er dus ook akoestische vraagstukken mee oplossen! 

Duurzaamheid

Binnenkort komen wij met een nieuwe innovatie waarbij Soundblox met een CO2 negatieve productiemethode kunnen worden geproduceerd. Deze vormen niet alleen een oplossing in de strijd tegen lawaaivervuiling maar ook in de strijd tegen klimaatverandering en CO2 reductie! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details