Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De uv-bescherming van morgen voor elk outdoor houtproject

De uv-bescherming van morgen voor elk outdoor houtproject

Inspiratie uit de natuur

DuroGrit is een duurzame, met houtvezels verrijkte en wateroplosbare olie die al het buitenhout kleurt en beschermt in één enkele laag. De FibreGrit Technologie, waarbij toegevoegde houtvezels de olie zijn unieke structuur geven, zorgt voor de perfecte combinatie tussen een verzadigend en ademend monocoatsysteem. Dankzij deze technologie heeft het product niet alleen een ongelooflijke en langdurige uv-bescherming in vergelijking met andere houtafwerkingsproducten voor buiten, maar is het ook uiterst duurzaam en resistent.

“Voor het kleurengamma van DuroGrit mikken we op een natuurlijke houtlook”, vertelt Sjoerd Bos, Verkoopmanager bij Rubio Monocoat Nederland. “We ontwikkelden duurzame natuurlijke kleuren die er perfect uitzien op verschillende houtsoorten. En natuurlijk mochten ook een paar opvallende kleuren niet ontbreken.” 

Rubio Monocoat DuroGrit assortiment.

Het unieke aan de DuroGrit kleuren is de combinatie van de natuurlijke look en extreme uv-bestendigheid. “Gewoonlijk geven dergelijke houtoliën een bedekkende en plasticachtige look, die er bij veel houtsoorten na verloop van tijd afbladdert. De sterke uv-bestendigheid vereist normaliter bovendien twee lagen, terwijl met DuroGrit slechts één laag volstaat. De intense kleuren brengen het behandelde hout echt tot leven, dankzij drie belangrijke factoren. Om te beginnen gebruiken we voor de natuurlijke kleuren pigmenten die speciaal geselecteerd zijn om de best mogelijke uitstraling te krijgen. Ten tweede geeft de structuur van olie in water een echte diepte aan de kleuren en ten slotte zorgt de unieke FibreGrit Technology dat de kleuren zowel transparant zijn als een hoogwaardige uv-bestendigheid hebben.”

Geïnspireerd door de natuur

Omdat DuroGrit zo’n ecologisch product is, zijn de namen van de kleuren geïnspireerd door de natuur, vertelt Bos. “Onze natuurlijke kleuren deden ons denken aan de prairies en Great Plains en onze levendige kleuren aan zoutmeren zoals de Salinas Grandes, het Groot Zoutmeer en Tuz Gölü.”

Voor het kleurengamma van DuroGrit mikte Rubio Monocoat op een natuurlijke houtlook. En natuurlijk mochten ook een paar opvallende kleuren niet ontbreken.

Gepatenteerde FibreGrit Technology

Rubio Monocoat is altijd al een innovatieve speler geweest, benadrukt Bos. “Met onze gepatenteerde FibreGrit Technology bewijzen we nog maar eens onze relevantie in de houtbeschermingssector. DuroGrit bestaat deels uit lange cellulosevezels uit hout zelf. Deze vezels zijn waterafstotend, zeer sterk en hard. Ze maken de beschermlaag harder, waardoor de slijtvastheid wordt versterkt en het product uitstekend geschikt is voor onder andere gevels, wandbekledingen, terrassen en tuinmeubilair. Bovendien vormen de vezels een raster om de uv-stabilisatoren vast te houden. Hierdoor kunnen we meer uv-stabilisatoren toevoegen, wat zorgt voor een nog betere uv-bestendigheid. De grotere hoeveelheid uv-blokkers en bijbehorende bescherming zijn revolutionair. Als mooie bonus zorgt de textuur van het product dat het niet druipt bij het aanbrengen. Dankzij deze unieke technologie kunnen we een product aanbieden met een natuurlijke uitstraling op hout, die extreem duurzaam is. Het biedt een zeer goede bescherming tegen uv-licht en is tegelijkertijd zeer ecologisch (0% VOC). DuroGrit van Rubio Monocoat is daarmee de duurzame uv-bescherming van morgen voor elk outdoor houtproject.”

Aanvulling op het outdoorassortiment

Met DuroGrit breidt Rubio Monocoat haar assortiment voor buitentoepassingen uit. Een hardloper in dit assortiment is bijvoorbeeld Rubio Monocoat WoodCream. Deze innovatieve crème op waxbasis en met een hydrofoob karakter is speciaal ontwikkeld voor de langdurige bescherming van verticaal hout, zoals gevelbekledingen, overkappingen, veranda’s, luxe tuinhuisjes, carports en erfafscheidingen. “Uniek is dat de natuurlijke look & feel van buitenhout met WoodCream te allen tijde behouden blijft”, vertelt Bos. 

“De unieke en actieve zelfreinigende formule voedt het hout intensief, behoudt de ademende structuur en maakt het oppervlak waterafstotend. Daardoor zal het product niet schilferen. Het pareleffect dat hierdoor zichtbaar wordt, geeft het hout bovendien een bijzondere dimensie.”    

De voordelen van DuroGrit

GEPATENTEERDE FIBREGRIT

TECHNOLOGY:

– Geavanceerde houtafwerking;

– Toegevoegde cellulosehoutvezels voor 

een duurzame houtbescherming;

– Ecologisch en veilig in gebruik (0% VOC).

BEWEZEN 1-LAAGSE TECHNOLOGIE:

– Eén applicatie bespaart tijd, verpakking en transport;

– Ademend en verzadigend monocoatsysteem;

– Een lagere prijs per m².

DE UV-BESCHERMING VAN MORGEN:

– Het hout krijgt de beste uv-bescherming;

– Aanzienlijk meer uv-blokkers;

– Langdurige natuurlijke uitstraling;

– Geen vergrijzende oppervlakken;

STERKE MECHANISCHE BESCHERMING:

– Water- en vuilafstotend;

– Open poriën verhinderen scheuren en afbladdering;

– Lange levensduur, minder onderhoud.

VOOR ALLE HOUTSOORTEN BUITENSHUIS:

– Geschikt voor alle houtsoorten en -types;

– Geschikt voor o.a. gevels, wandbekledingen, terrassen en tuinmeubilair;

– Slechts één product voor alle toepassingen;

– Natuurlijke kleuren en stijlvolle, aardse tinten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details