Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De veelzijdigheid van elektrische infraroodvloerverwarming

De veelzijdigheid van elektrische infraroodvloerverwarming

Duurzaamheid en energiezuinigheid worden steeds belangrijkere thema’s, vooral als het om verwarmingssystemen gaat. Elektrische infraroodvloerverwarming is een uitstekend alternatief voor cv-ketels en een betrouwbare en efficiënte keuze als het om residentiële en commerciële toepassingen gaat. Naast woningen en kantoren, kan dit systeem ook worden ingezet op schepen, in zwembaden, dierenverblijven, stoomcabines, kerken en andere monumentale panden. Maar de veelzijdigheid van dit verwarmingssysteem stopt daar niet…

Flexibiliteit ten top

De toepassingsmogelijkheden van Speedheat verwarmingselementen zijn zeer uitgebreid. Ze kunnen worden gebruikt achter wanden of spiegels, in systeemplafonds, onder vast tapijt of losse vloerkleden en zelfs op gebogen oppervlakken. Dankzij de flexibiliteit van het Speedheat verwarmingselement kan het eenvoudig in elke gewenste vorm worden gebogen, waardoor zelfs gebogen of bollende wanden zonder probleem verwarmd kunnen worden.

Geschikt voor nieuwbouw én renovatie

Deze flexibiliteit brengt ook een hoge mate van ontwerpvrijheid met zich mee in nieuwbouwprojecten. Omdat het 1 mm dunne verwarmingssysteem rechtstreeks in de vloer wordt geïntegreerd, zijn er geen radiatoren of convectoren nodig en is er meer ruimte beschikbaar waardoor de interieurindeling niet wordt beperkt.

Ook bij renovatieprojecten biedt Speedheat oplossingen, zoals in situaties waarbij er een beperkte opbouwhoogte is bij het plaatsen van een nieuwe vloer op een bestaande vloer. Het verwarmingselement van Speedheat is slechts 1 mm dun waardoor de opbouwhoogte voor het verwarmingssysteem minimaal is.

Een ander voordeel is dat er geen hak- of breekwerk aan te pas komt. De ondervloer blijft intact en het dunne verwarmingssysteem kan desgewenst direct bovenop de bestaande vloer worden geïnstalleerd, eventueel in combinatie met een isolerende ondervloer.

Kan op en onder iedere vloer

De elektrische infraroodvloerverwarming van Speedheat kan op vrijwel iedere ondervloer worden aangebracht, maar kan ook onder elke afwerkvloer worden toegepast, zoals tegels, laminaat, PVC, plavuizen, linoleum, vinyl, betonlook en tapijt. Zelfs houten vloeren vormen geen probleem voor Speedheat elektrische vloerverwarming. Het vermogen per meter is speciaal aangepast om grote temperatuurschommelingen te beperken en Speedheat stemt de installatie van de vloerverwarming af op de afwerkvloer.

Zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming

Speedheat is een flexibel verwarmingssysteem dat zowel in natte als droge ruimtes kan worden toegepast, zowel als bijverwarming in bijvoorbeeld de badkamer, als hoofdverwarming in de gehele woning voor degenen die volledig willen overschakelen op elektrisch verwarmen. Geavanceerde digitale klokthermostaten zorgen ervoor dat er geen onnodige energie wordt verspild, en de verwarming kan per ruimte worden gereguleerd omdat elk vertrek een andere warmtebehoefte heeft.

Lokale verwarming

Naast het verwarmen van individuele kamers kan Speedheat ook plaatselijk verwarmen, bijvoorbeeld onder een deel van de vloer, zoals in de zit- of eethoek. In zo’n geval kan de vloerverwarming  alleen rondom de eettafel of rondom het bed in de slaapkamer worden geïnstalleerd.

Kortom, er is kan van alles gerealiseerd worden met de elektrische infraroodvloerverwarming van Speedheat!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details