Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Decoratie ontzorgt
Tachup levert wanddecoratie op maat.

Decoratie ontzorgt

“Het is momenteel echt een gekkenhuis, er wordt heel veel geïnvesteerd in recreatiewoningen en ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Deze worden vaak vernieuwd en bij de interieurprojecten is wanddecoratie eigenlijk altijd een onderdeel.” Hiervoor wordt Tachup ingeschakeld als specialist in (wand)decoratie voor B2B projecten.

“In feite ben ik steeds meer een processen manager”, zegt Martin Groenewege, eigenaar van Tachup Deco Projecten. Van vloer tot plafond, Tachup stelt zich tot doel om de decoratie volledig te ontzorgen. “Wij zijn de spin in het web, op veel gebieden hebben wij oplossingen al helemaal in huis. We zijn immers gespecialiseerd in het bedrukken van veel verschillende oppervlakken, aluminium dibond, populieren hout, textiel, canvas, acrylaat of HPL panelen.” 

De finishing touch.

Tachup beschikt echter ook over veel contacten om andere decoratieve wensen te vervullen. “Ontwikkelaars gaan met ons in zee omdat ze vertrouwen hebben in onze kennis en slagkracht. Ik ga bij hen aan tafel zitten om mee te denken over de mogelijkheden en ben eigenlijk een spin in het web, die zaken elders uitzet om tot het gewenste resultaat te komen.”

Meedenken en toetsen

Recent werkte Tachup aan de vernieuwing van 230 bungalows in de grootste Landal van Nederland, Coldenhoven in Eerbeek. “Ik werk al een jaar of 25 direct en indirect voor Landal en lever vrijwel alles op decoratiegebied. Van fotobehang en wanddecoratie tot het printen op tafels.” 

In dit geval gingen de stylisten van de projectinrichter aan de slag met hun ideeën voor het interieur, en paste Tachup hier de materialen en afbeeldingen op aan. “Stylisten weten meestal al welke beelden zij willen en in welke stijl. Wij toetsen dan of die beelden geschikt zijn en op welk materiaal we dit aan kunnen brengen. Als ze iets op hout willen, kan dat dan? Is dit inderdaad de uitstraling die ze zoeken? Welke bewerking is nog nodig?”

Werk uit handen nemen

Voor het project in Eerbeek was men op zoek naar led-verlichting achter een decoratief paneel. “De bestaande oplossingen waren echter niet wat we zochten”, aldus Groenewege. “We hebben daarom een hele nieuwe oplossing ontwikkeld met een printproducent, waarmee ik vaker samenwerk. Dit is zo goed geslaagd dat de producent het zelf ook in zijn assortiment op gaat nemen.” Op deze manier neemt Tachup de projectinrichter werk uit handen. “Hij hoeft zich niet meer bezig te houden met deze zaken. Ik verzorg het contact met de klant en ben zo in feite een externe verlenging van de organisatie.”

Volgens Groenewege heeft dit veel voordelen. “In een project kost het vaak veel manuren om alle onderdelen te managen. Op het gebied van decoratie is dit niet nodig als men voor Tachup kiest. Ik inventariseer de wensen van de klant, denk na over de juiste werkwijze en heb als het nodig is contact met een producent. Dit geheel breng ik samen. Hoe fijn is het om een onderdeel uit te besteden dat daardoor niet op de organisatie drukt. Wie met mij in zee gaat weet, ik kijk kritisch mee en voer uit in de wens van de opdrachtgever.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details