Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Design gevelprofielen vormen onderscheidend uiterlijk
Project Gateway Gent – SAB-Design op maat in Colorcoat Prisma® Seren Copper door architectenbureau Wilm Wastiau.

Design gevelprofielen vormen onderscheidend uiterlijk

Vrijwel iedere kleur mogelijk

De design profielen, of ook wel speciale of esthetische profielen, van SAB-profiel geven gevels een onderscheidend uiterlijk. Hiermee is het ontwerpen van grijze ‘dozen’ eigenlijk verleden tijd. Dit liet SAB ook zien op de laatste Achitect@Work in Rotterdam.

Nieuwe gevelprofielen in de SAB-Design serie zijn het SAB-Blokprofiel 23/430 en 30/415. Een symmetrisch gezet profiel voor een strakke uitvoering in bijvoorbeeld Seren Gold. De eerste projecten zijn er al mee uitgevoerd. Verder is de designserie recent uitgebreid met vier typen SAB-Merlon met een damhoogte van 30 mm en variatie in de belijning. Met deze varianten kunnen zeer veel unieke combinaties worden gemaakt voor bijzondere gevels. Daarnaast komt het speciale profiel SAB-Robusta in vier varianten er ook nog aan.

Enorme keuze

Binnen het profielen assortiment van SAB-Design zitten verder de veel toegepaste puntprofielen, zoals SAB-Pyramid  (verkrijgbaar in diverse hoogten). Zoekt u een uniekere uitstraling? Kies dan voor een SAB-Diamond® met een ‘dubbel’  puntprofiel, een SAB-Potdeksel (of ook rabatprofiel) of een SAB-Pagode®, waarin plankprofiel en puntprofiel samenkomen. Een geheel eigen stijl heeft ook de SAB-Twin waarbij een plank- en een rondingprofiel ineen zijn gecombineerd.

Daarmee is de keuze niet ten einde. Met onze zetbanken kunnen we nog veel meer bijzondere SAB-Design profielen op maat realiseren, zoals een eigen ontwerp van een nokkenprofiel, kanteelprofiel of een speciaal gezet profiel. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Combineren

De projectvoorbeelden op de SAB-website laten zien dat de verschillende profielen steeds vaker met elkaar gecombineerd worden met bijzonder schaduweffecten. Het toepassen van twee of meer verschillende SAB-Design profielen maken de mogelijkheden om een unieke gevel te creëren nagenoeg eindeloos, zeker in combinatie met de talloze kleurmogelijkheden van Colorcoat®.

Toepassing

De meeste design profielen worden horizontaal toegepast, maar verticaal of zelfs diagonaal kan een bijzonder effect geven. De aanbevolen maximale lengte is voor de meeste profielen 6 of 7 meter. Bij toepassing in een buitengevel vormt een systeem van sandwichpanelen SAB-Carrier als dragende elementen meestal de onderliggende constructie, maar ook een traditioneel opbouwsysteem met isolatie en een SAB-Binnendoos is mogelijk.. 

Kleurkeuze maakt de gevel echt uniek

Voorgelakt staal maakt vrijwel iedere kleur mogelijk. Sandwichpanelen en profielplaten zijn leverbaar in een groot aantal hoogwaardige coatingsystemen en vele kleuren. SAB-profiel is huisleverancier van Colorcoat® van moederbedrijf Tata Steel. Voor de beste Confidex® garantie tot 40 jaar kies je voor Colorcoat Prisma® dan wel Colorcoat HPS200 Ultra®. De meeste SAB producten zijn standaard in de meer dan 40 solid-uni kleuren, 10 speciale metallic kleuren, 4 matt kleuren en diverse Elements kleuren (waaronder Seren Gold, Seren Midas of Seren Copper) te leveren. Dit geeft oneindig veel mogelijkheden om fraaie esthetische geveloplossingen te realiseren in nieuwbouw en renovatie projecten. Niet alleen voor industriële gebouwen en bedrijfshallen, maar ook voor sportaccommodaties, kantoren en woningen.  

Voor meer inspiratie en informatie kijk op onze website.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details