Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Designvisionairs verzamelen zich voor Workspace Design Show in 2023

Designvisionairs verzamelen zich voor Workspace Design Show in 2023

Amsterdam organiseert in oktober 2023 de Workspace Design Show, een evenement gericht op visie en innovatie in werkplekinterieurs en -ontwerp. Een van de grootste hoogtepunten is de Workspace Design Talks, waarbij een groep experts van wereldklasse op het gebied van werkplekstrategie en -ontwerp bijeenkomt om de toekomstige werkplekervaring voor werknemers te ontwikkelen.

Met een indrukwekkende line-up van sprekers en exposanten wordt de Workspace Design Show een unieke ervaring voor ontwerpers, architecten, ontwikkelaars, aannemers en eindgebruikers uit de Benelux-markt. Dit is de kans om een glimp op te vangen van de toekomst van werkplekken en te leren van de leiders die de industrie vormgeven.

De lijst van bevestigde sprekers is een who’s who van ontwerpexperts, waaronder senior-level vertegenwoordigers van toonaangevende architecten- en ontwerpbureaus zoals MVRDV, Fokkema & Partners, UNStudio, Powerhouse, D/DOCK, HofmanDujardin, MVSA, de Architekten Cie, Tetris, Ditt Officemakers. Ook een aantal vastgoeddeskundigen van eindgebruikers zullen hun inzichten delen, met bedrijven als Booking.com, ING, Ernst & Young, Rabobank, Ericsson, Just Eat, Miro, Philips, CBRE en Cushman & Wakefield: bekijk de volledige lijst hier.

Over hoe bedrijven design gebruiken om talent aan te trekken en te behouden, zegt Hans Reineke, Founding Partner bij Hollandse Nieuwe: “De fysieke werkplek is het meest geschikt om de unieke waarden en identiteit van een organisatie te cureren en te ervaren. Deze ervaring is cruciaal voor huidige en toekomstige medewerkers, zodat zij zich op alle niveaus van de zintuigen binnen een organisatie kunnen verbinden. Deze verbinding (en participatie) zal bijdragen aan het creëren van een voorkeur boven andere op het terrein dat het zowel uniek als uitmuntend is in zijn verschijning”.

Natalie Hoffman, Internationaal Adviseur bij Facility Management Nederland, geeft inzicht in hoe het ontwerp van werkplekken in 2023 zal veranderen: “Als we kijken naar de ontwikkelingen in de wereld, zien we dat de schaarste aan arbeidskrachten de komende jaren zal aanhouden. Alle organisaties zullen nadenken over hoe ze talent kunnen aantrekken en behouden. Het verhogen van salarissen, het vinden van talent buiten de landsgrenzen, het aanbieden van hybride werkvormen, het afstoten van vastgoed, maar ook het creëren van een gezonde werkomgeving zal leiden tot een zoektocht naar creatieve oplossingen. Generatie Alpha zal naar verwachting de rijkste, hoogst opgeleide en meest technologisch onderlegde generatie worden die opgroeit terwijl de wereld in brand staat”.

Ook Arjan de Roos, productmanager Rabobank, leverde een bijdrage: “In lijn met onze strategie is de hybride manier van werken bij de Rabobank niet gebaseerd op regels maar op principes. De principes die ten grondslag liggen aan onze aanpak zijn werken vanuit een digital first perspectief, tijd inplannen om collega’s te ontmoeten en anderen te ontmoeten. Autonomie en teamwork zijn even belangrijk, waardoor er per team een mix mogelijk is van thuiswerken, in de Rabohuizen of waar dan ook.”

Esha Bark-Jones, Show Director van Workspace Design Show voor Londen en Amsterdam merkt op: “Ik heb uit de eerste hand gezien hoe werkplekken al begonnen te verschuiven naar collaboratieve en flexibele werkomgevingen. Na COVID zijn ontwerpers zich bewust van wat ze in werkplekken stoppen en hoe ze effectief zullen zijn voor de mensen die ze dagelijks gebruiken. Deze verschuiving zal zich vanaf 2023 alleen maar voortzetten. Bovendien is het landschap voor werkruimte- en commercieel-vastgoedontwerp in Amsterdam zowel creatief als uitdagend. In deze omgeving is het essentieel om op de hoogte te blijven van nieuwe trends, technologie en regelgeving om een optimale werkplek te creëren.”

De lijst van te bespreken onderwerpen groeit met de dag, en het team achter het evenement heeft ervoor gezorgd dat het beste van het beste aanwezig is, zodat de deelnemers een unieke en boeiende evenementervaring hebben. De show zal ook verschillende interactieve onderdelen bevatten die de deelnemers de kans geven om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ontwerp te ervaren en hoe een werkplekervaring en -cultuur kan worden ontworpen om werknemers aan te trekken.

Naast de conferentie zal de show ook een aantal top-exposanten uit Nederland en heel Europa omvatten, waaronder Interstuhl, Vepa, Expormim, Kettal, Mute, Girsberger, Tarkett, OCS+, Rockwool, Occony en De Blick, die de beursvloer zullen omtoveren tot een scala aan ruimtes waar bezoekers het design kunnen aanraken, voelen en ervaren.

De Workspace Design Show wordt een niet te missen evenement voor iedereen die betrokken is bij commercieel design, van architecten en ontwerpers tot eindgebruikers, bedrijfseigenaren en ondernemers. Er zullen ook netwerkevenementen en sociale bijeenkomsten worden georganiseerd voor gasten om in een ongedwongen sfeer met de exposanten in contact te komen. Met een focus op plezier en creativiteit, is de show een perfecte gelegenheid voor professionals uit de industrie om nieuwe contacten te leggen, van elkaar te leren en van elkaar te leren.

Als je een workspace professional bent, dan is dit HET evenement om bij te wonen. Workspace Design Show vindt plaats van 11 – 12 oktober 2023 in de RAI in Amsterdam – markeer uw agenda!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details