Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Deurdromen komen tot leven in Veenendaal

Deurdromen komen tot leven in Veenendaal

‘Inspiratie halen we uit samenwerkingen met internationale architecten’

Stalen deuren zijn een prachtige basis én finishing touch voor elk interieur. Zowel in woningen, kantoren als horecagelegenheden. De stalen binnendeuren van De Rooy Steel Doors gaan hierin nog een stap verder. “Dankzij onze stalen deuren kunnen woon-, werk- en verblijfsruimtes stijlvol, efficiënt én geluidswerend worden afgesloten, terwijl transparante glasvullingen veel daglicht doorlaten en mooie zichtlijnen garanderen”, vertelt Herriët Willemsen-De Rooy.

De taatsdeuren van De Rooy Steel Doors zijn échte blikvangers en passen in ieder interieur: van modern tot klassiek.

“Om dit ruimtelijke effect te versterken, kiezen veel mensen voor zwarte deurafwerkingen. Maar ook andere kleuren en opties zijn mogelijk. Met een uitgebreid aanbod exclusieve coatings én deurvullingen met bijvoorbeeld leer, hout, bijzondere behangsoorten en verrassende glasoplossingen laten wij elke deurdroom tot leven komen. Bij De Rooy Steel Doors is geen idee te gek.”

“Wij worden blij van maatwerk en draaien onze hand niet om voor vernieuwende ideeën”, benadrukt Willemsen-de Rooy. “Dankzij hechte samenwerkingen met interieurbouwers, (interieur)architecten en (materiaal)fabrikanten kunnen wij elk creatief idee omzetten in een maakbaar design en komen functionaliteit en uitstraling mooi samen. Niet-standaard is onze standaard en elke deur die onze werkplaats verlaat, is uniek.”

De bijzondere Glairon collectie bestaat uit twee lagen glas met daartussen één laag metaalweefsel. (Beeld: Enrich Visuals)

Diverse projecten onderstrepen dit. Zo heeft De Rooy Steel Doors recent een exclusieve deur geproduceerd voor een project in Londen, waarbij de straling van het glas heel mooi vanuit de greep doorloopt. “De deur betreft 100% handwerk, waarbij de greep heel mooi is ingeverfd met parelmoerverf.” 

Voor het interieur van een andere klant leverde De Rooy Steel Doors stalen deuren, waarbij de deur naar het kantoor is voorzien van een exclusieve houtvulling. Hierdoor ontstaat eenheid in design en privacy.

Glascollectie met metaalweefsel

“Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten te verrassen”, vertelt Willemsen-De Rooy. “Onze Glairon collectie is hier een mooi voorbeeld van en bestaat uit twee lagen glas met daartussen één laag metaalweefsel. Het metaalweefsel is dus echt ín het glas verwerkt, wat een uniek en bijzonder effect geeft.” Stalen deuren met Glairon glas zijn bijvoorbeeld geschikt voor ruimtes waar je niet direct in wilt kijken. Denk bijvoorbeeld aan werkkamers, fitnessruimtes, kledingruimtes en wijnruimtes, waar alle aandacht voortaan naar de deur gaat. “De Glairon collectie bestaat op dit moment uit zes designs met verschillende metaaltinten (brons, messing en koper) en weefselsoorten. Bovendien is zowel helder als gekleurd glas mogelijk. In combinatie met een goed lichtplan, zorgt Glairon voor een unieke deurbeleving.”

Samenwerking met architecten

“We halen continu inspiratie uit de dingen om ons heen”, benadrukt Willemsen-De Rooy. “Maar ook uit de samenwerkingen met (internationale) architecten zoals Remy Meijers en Osiris Hertman, die met verrassende ideeën voor nieuwe deurlijnen en materiaalafwerkingen komen.” Als voorbeeld noemt ze de toepassing van Alphenberg leer in handgrepen of deurvullingen. Maar ook de keuze voor figuurglas of ribglas. “Recent zijn we opnieuw een samenwerking gestart met een architecte, waarover we binnenkort meer kunnen vertellen. Ditzelfde geldt voor onze nieuwste deurvulling.”

Exclusieve coatings

De vele mogelijkheden van De Rooy Steel Doors zijn vrijblijvend te bezichtigen in de showroom in Veenendaal. Als voorbeeld noemt Willemsen-De Rooy de elegante collectie Royor coatings waarin koper, brons of messing is verwerkt. “De coatings zijn ontwikkeld als exclusief alternatief voor poedercoaten en geven stalen binnendeuren een authentieke en chique metaaluitstraling. Ze worden op ambachtelijke wijze en in meerdere lagen met de hand aangebracht, waarbij interieurbouwers, (interieur)architecten en eindklanten keuze hebben uit een ‘striped’ of ‘brushed’ afwerking.” 

De edele Royor coatings in Copper (koper), Bronze (brons), Dark Bronze (donkerbrons) en Brass (messing) kunnen op alle stalen binnendeuren van De Rooy Steel Doors worden aangebracht en staan garant voor een unieke en levendige uitstraling waarop je nooit uitgekeken raakt.

Vrijblijvende brainstorm

“Om de mooiste deur voor elk project te kunnen maken, nodigen we interieurbouwers en (interieur)architecten graag uit voor een uitgebreide en vrijblijvende brainstorm in onze showroom”, besluit Willemsen-De Rooy. “Op aanvraag kunnen we bovendien de digitale bestanden van onze deuren delen, die interieurbouwers en (interieur)architecten heel eenvoudig en direct kunnen opnemen in
hun ontwerpen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details