Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Die ene bakker

Die ene bakker

‘Wonen’ vond ik eerst een overbodig vak, maar mensen bleken het te waarderen om geholpen en geadviseerd te worden op dat gebied. Tegenwoordig noemt iedereen zich ontwerper, alles is design. 

Onzin natuurlijk. Het is een ambachtelijk vak. 

En in dat ambacht, zeker ook als het cultureel erfgoed betreft, moet je expertise in huis hebben. Net als een banketbakker moet je verschrikkelijk goed je best doen om het perfecte deeg te maken. Ik wil dus ook die bakker zijn waar je voor omrijdt omdat je daar de allerlekkerste en beste croissant kunt kopen.

Aan alles denken

Een goed interieur is als de natuur: het geeft je rust. Ik verdiep me enorm in wat de architectuur me geeft. Ik kom veel in historische panden, zoals een kerk of fort. Begin ik aan een project, dan bestudeer ik eerst de ligging: hoe valt het licht binnen en hoe verandert de sfeer met de seizoenen? Daar pas je de deuropeningen en raampartijen op aan, zodat de bewoners kunnen ontbijten op de plek waar de zon opkomt. 

Mijn interieurs moeten eenvoud uitstralen, eenvoudige ontwerpen zoals een kind ze zou tekenen. Tegelijkertijd hoef je moderne technologie en onzichtbare domotica zeker niet buiten de deur te houden. Garagedeuren die met een swipe-beweging op je telefoon openschuiven of een gashaard die stipt om negen uur ’s avonds gedimd kan worden. 

Als een klant dol is op saunabezoek, en graag urenlang in bad ligt, dan zal de badkamer absoluut een heuse wellness worden. 

Laten we daarom vooral focussen op het verwezenlijken van onze dromen! Het is zonde om veel geld te steken in een dure keuken als je nooit kookt. Vaak komen er vragen boven waarvan mensen niet wisten dat ze die hadden. We stoppen heel veel tijd in het creëren van een interieur, passen vakmanschap toe, kiezen voor duurzame materialen en zorgen ervoor dat het ook helemaal af is. Je hoeft er zelf niets meer aan toe te voegen.

Precies daarom wil ik die ene bakker zijn…    

Osiris Hertman is Architect. Interior Designer. Product Designer. Vanuit zijn studio in Santpoort-Zuid realiseert de topdesigner samen met zijn team projecten voor de happy few.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details