Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Duurzaam ondernemen is slim ondernemen

Duurzaam ondernemen is slim ondernemen

“Het is gewoon belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van onze wereld”, aldus Leurink. “Ons bedrijf is op diverse manieren duurzaam bezig. Wij scheiden bedrijfsafval, werken alleen met toeleveranciers die duurzame materialen leveren, we kiezen voor gecertificeerd hout, op de daken liggen zonnepanelen en wij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Zij verrichten op allerlei manieren belangrijk werk voor Intermontage.”

Een essentieel onderdeel op het gebied van circulariteit en duurzaamheid is het eigen SLIM programma (Second Life Intermontage): het hergebruiken van materialen uit de bouw door onder andere de circulaire marktplaats Insert. “Met behulp van SLIM worden bestaande systeemwanden gedemonteerd, bij ons opgeslagen en vervolgens hergebruikt. Er is steeds meer vraag naar. Van andere materialen kun je weer tafels, pantry’s  en bureaus maken. De klant weet dat er een klein krasje of deukje in het materiaal zit, maar neemt dat voor lief. Laten zien dat je duurzaam denkt en actief bent, is heel belangrijk.”

Leurink merkt dat nog veel bedrijven reageren met opmerkingen als ‘Zijn jullie daar al zo ver mee?’ of ‘Ja, daar hebben wij nog nooit bij stilgestaan’. Er valt dus nog winst te behalen. “Maar gelukkig kunnen we die partijen wel overtuigen. Sommigen zeggen zelfs: hoe ouder het materiaal, hoe mooier het is. Het is een proces waarbij de mindset moet veranderen. Daar helpen wij graag aan mee.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details