Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Duurzame akoestiek levert een gezondere leefomgeving op
Akoestiek in de werkomgeving móet op orde zijn.

Duurzame akoestiek levert een gezondere leefomgeving op

Optimaliseer met een naadloze plafondoplossing

Al meer dan 20 jaar is Asona marktleider in de ontwikkeling van akoestische spray-on systemen, waarbinnen een keur aan mogelijkheden bestaat voor wat betreft kleur, structuur, geluidsabsorberende prestaties en functionaliteit. Deze ervaring heeft het bedrijf tevens ingezet bij de introductie van ecologische, geluidsabsorberende plafondoplossingen. Het is de bedrijfsmissie om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving met aandacht voor gezondheid en welzijn. De toegepaste materialen vertellen daarbij hun eigen verhaal.

Asona heeft innovatieve, geluidsabsorberende en volledig naadloze spray-on oplossingen ontwikkeld, die de ruimtebeleving en spraakverstaanbaarheid in hoge mate optimaliseren en tevens zodanig opgaan in het design van de ruimte, dat deze als het ware onzichtbaar zijn en daar stilletjes hun werk doen. Een verademing voor lichaam en geest!

Door het absorberen van harde geluiden zorgen deze akoestische oplossingen niet alleen voor een gezondere leefomgeving, maar ook het materiaal zélf draagt hieraan bij. Zowel de kwaliteit als de duurzaamheid van het materiaal zijn dus inherent aan de functionaliteit, waardoor beide plafondsystemen inmiddels aan de hoogste internationale criteria voldoen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame Sonaspray

Met een cradle to cradle ‘brons’ certificaat heeft Asona het naadloze, spray-on plafondsysteem Sonaspray een enorme ecologische boost gegeven. Sonaspray is al jaren een topper op het gebied van akoestische plafondsystemen en wordt direct op (elk mogelijk) oppervlak gespoten in de gewenste kleur, structuur en dikte, al naar gelang de akoestische eisen.

Sonaspray bevat zowel plantaardige vezels als componenten op waterbasis en bestaat inmiddels al voor 80% uit gerecycled materiaal. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ‘pre-consumer’ papier, dat bestaat uit restmateriaal van de papierverwerkende industrie. 

Natuurlijk wil de gast gezellig tafelen. Maar de akoestiek mag niet verstorend zijn op het samenzijn.

Met het oog op hergebruik van materiaal, heeft Asona ook het succesvolle Sonaspray SP–ECO geïntroduceerd. Deze wordt gefabriceerd met ‘post consumer’ papier, dat bestaat uit gebruikt papier en speciaal wordt ingezameld voor de productie.

Met dit systeem kan een ecologisch verantwoord, geluidsabsorberend plafond worden gerealiseerd met een bijzondere uitstraling. Niet voor niets is aan Sonaspray het prestigieuze Amerikaanse ‘Greenguard Gold’ certificaat toegekend!

Duurzame Sonacoustic

Sonacoustic is een ultra-gladde oplossing met een luxe uitstraling, die op een backing van hoge prestatie geluidsabsorberend materiaal wordt gespoten in diverse mogelijke kleuren. De finishlaag bestaat grotendeels uit gerecyclede katoenvezels, afkomstig uit het snijverlies bij de fabricage van katoenkleding.

Veelzijdige akoestische oplossing

Beide oplossingen zijn een perfecte aanvulling op het design en volgen exact de contouren waardoor het bestaande plafond wordt wat het moet worden. Daarbij maakt het niet uit of het nu recht of rond is, koepelvormig, golvend of met onderbrekingen. Beide systemen dragen op twee manieren bij aan gezondheid en welzijn, zowel door hun geluidsabsorberende prestaties als door de duurzaamheid van het materiaal waaruit ze bestaan.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details