Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Duurzame akoestiek

Duurzame akoestiek

Steeds vaker komt bij nieuwbouw en renovatie de nadruk te liggen op duurzame materialen. Tegelijkertijd wordt de ruimtebeleving steeds belangrijker. Daarbij is een goede ruimteakoestiek van essentieel belang. Met name in de utiliteitsbouw  waar gezondheid en welzijn centraal staan. Belangrijk is daarom te investeren in de toepasssing van duurzame materialen.

Soundblox in de strijd tegen lawaaivervuiling

Soundblox akoestische betonblokken zijn speciaal ontworpen om nagalm te reduceren en hinderlijke nagalm zodanig te reduceren dat kennis beter wordt overgedragen en er een prettige geluidsbeleving ontstaat. Daarmee wordt de aandachtcurve van mensen in de ruimte verlengd, ziekteverzuim gereduceerd en herstel bevorderd.

Soundblox in de strijd tegen CO2

Zeer binnenkort zijn Soundblox leverbaar die op een CO-2 negatieve  manier zullen kunnen worden geproduceerd. Daarbij wordt actief CO-2 uit de lucht gewonnen en gebruikt bij de productie. Daarmee vormen Soundblox niet alleen een oplossing in de strijd tegen lawaaivervuiling maar ook in de strijd tegen klimaatverandering! .

Soundblox Groene wand

Soundblox kan ook geleverd worden met  een natuurlijk gepreserveerde mosbedekking die elke ontvangsthal, foyer of conference room een natuurlijke en bijzondere uitstraling geeft. De geluidsabsorberende en stabiele eigenschappen van Soundblox in combinatie met de natuurlijke uitstraling van de mos vormen samen een bijzondere synergie en een uitstekende akoestische oplossing zowel voor geluidabsorptie als geluidsisolatie..  Deze mos is volledig onderhoudsvrij, heeft geen water of daglicht nodig en is ook leverbaar in de vorm van akoestische panelen met geluidsabsorberende backing die gemakkelijk tegen de muur worden geschroefd.

Soundblox op rij-afstand geproduceerd                  

In de bouwwereld kampen we momenteel met heel wat uitdagingen, met name door schaarste en prijsverhogingen van beschikbare bouwmaterialen. En dan is er nog de duurzaamheid Veel materiaal komt uit verre oorden, waardoor de levertijden in het gedrang komt en een grote belasting vormt voor het milieu.

Een oplossing, zowel letterlijk als figuurlijk, in beton gegoten, kan helpen om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden. Beton wordt nl., evenals de grondstoffen hiervoor, op rij-afstand geproduceerd, waardoor de toelevering gewaarborgd blijft. Terecht dus dat men weer teruggrijpt op de meer traditionele vertrouwde bouwmaterialen zoals het altijd beschikbare beton, dat zich niet alleen bewijst als stabiele oplossing in onzekere tijden maar ook veelzijdiger blijkt dan vaak wordt gedacht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details