Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Duurzame daksystemen: zowel in uitstraling als prestaties
PREFA PREFALZ Zwart P.10.

Duurzame daksystemen: zowel in uitstraling als prestaties

Nu weersomstandigheden steeds extremer worden…

Sterk als een stier. De aluminium daksystemen van PREFA staat garant voor de hoogste kwaliteit, stabiliteit en duurzaamheid. Maar ook voor onderscheidende architectuur, in vorm én kleur. Hierdoor gaan zekerheid en design perfect hand in hand.

PREFA Wandlosanges 44×44 kleur PREFAWIT P.10.

Stelt u zich voor dat het buiten noodweer is en u zit heerlijk ontspannen op de bank, omdat u weet dat uw dak er niet af kán waaien. Dankzij de unieke montage bieden de PREFA aluminium daken een perfecte weerstand tegen zware stormen, hevige regenval en grote sneeuwbelastingen. Het is een uitkomst, nu de weersomstandigheden in ons land steeds extremer worden. Bijkomend voordeel: de PREFA daksystemen worden uitsluitend gemonteerd door daarvoor opgeleide professionele dakdekkers.

Bijzondere dakvormen

Het assortiment van PREFA telt tien indrukwekkende daksystemen. In Nederland zijn met name daksysteem PREFALZ®, dakpan R.16 en Daklosange 44×44 populair, vertelt Area Sales Manager Tom Vanhandenhove. 

PREFA Dakpan R.16 kleur Hazelnoot Bruin P.10.

“Daksysteem PREFALZ® biedt architecten veel creatieve speelruimte, terwijl dakdekkers profiteren van een eenvoudige verwerking. Door zijn buigzaamheid is PREFALZ® eenvoudiger te vervormen dan de meeste vergelijkbare felsmaterialen. Hierdoor zijn vele bijzondere dakvormen mogelijk. Van gewelfde boogdaken tot en met gecompliceerde dakkapellen en koepeldaken. Bovendien is PREFALZ® bij uitstek geschikt voor daken met een groot oppervlak. Het daksysteem is verkrijgbaar in 19 standaardkleuren, van wit tot grijs, bruin of patinagroen, en in een glad of stucco oppervlak. Op verzoek kunnen gladde oppervlakken tevens worden voorzien van een beschermfolie.”

Minimalistisch dakdesign

Wie op zoek is naar puur design in een langwerpig formaat, kan zijn hart ophalen met dakpan R.16. “Met deze innovatieve nieuwe dakpan introduceren wij een nieuw en minimalistisch dakdesign, in combinatie met een tijdloos en rechtlijnig vormenspel”, aldus Vanhandenhove. “Door het grote formaat van 700 x 420 mm zijn slechts 3,4 dakpannen per vierkante meter nodig. Hiermee wordt een buitengewoon esthetisch effect bereikt.” 

Dakpan R.16 is standaard verkrijgbaar in 10 kleuren en in een stucco oppervlak. Gladde oppervlakken zijn op verzoek leverbaar.

Klassieke ruitvorm, modern accent

Daklosange 44×44 ten slotte onderscheidt zich door een minimaal gewicht en een uitstekende hanteerbaarheid. 

“Dankzij een oppervlak van 440 x 440 mm krijgt de klassieke ruitvorm een modern accent, zonder dat wordt ingeboet aan duurzaamheid of weersbestendigheid”, vertelt Vanhandenhove. “De geïntegreerde bevestigingsstroken maken een snelle en kostenefficiënte montage mogelijk. Ook Daklosange is standaard verkrijgbaar in 10 standaardkleuren en in een stucco oppervlak.” 

Voor wie de voordelen van Daklosange wil ervaren, maar meer gecharmeerd is van een traditionele vormgeving, biedt PREFA Daklosange 29×29 (290 x 290 mm).

Alle daksystemen van PREFA kunnen naar wens voorzien worden van het PREFA solar-montagesysteem, zodat eigen energieopwekking op het dak mogelijk wordt. Het PREFA solar-montagesysteem bestaat uit diverse zonnepaneelhouders. zonnepaneelluiken, railprofielen, railstukken, kabelclips, middenklemmen en eindklemmen, waarmee een solide PV-montage op ieder dak wordt geborgd.

Marktleider in aluminium dak-, gevel- en totaalsystemen

PREFA ontwikkelt, produceert en distribueert al 77 jaar aluminium dak-, gevel- en totaal-systemen en heeft zich ontwikkeld tot marktleider in Europa. Met het complete productaanbod kan de buitenschil van een eengezinswoning, wooncomplex, kantoor of industriegebouw volledig op maat worden uitgevoerd. De diverse componenten, zoals het dak, de gevel, de afwatering en de accessoires zijn perfect op elkaar afgestemd, aldus Vanhandenhove.
“Of het nu gaat om sidings, ruitleien, PREFABOND alu composietplaten, dakpannen, goten, gevelschindels of PREFALZ® of FALZONAL® systemen: al onze producten zijn vervaardigd uit 99% gerecycleerd aluminium, beschermen uitstekend tegen weersinvloeden, kunnen niet roesten, zijn licht en onderhoudsvrij én hebben een zeer lange levensduur.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details