Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Duurzame en VOC-vrije olie kleurt en beschermt uw hout in één enkele laag
Oil Plus 2C kan eenvoudig toegepast worden op alle houten oppervlakken binnenshuis. Van meubels tot werkbladen, tafelbladen, muren, vloeren en trappen.

Duurzame en VOC-vrije olie kleurt en beschermt uw hout in één enkele laag

Voor alle houten oppervlakken binnenshuis

Bent u op zoek naar de ideale partner voor al uw houtprojecten binnenshuis? Oil Plus 2C zal al uw wensen vervullen! De revolutionaire en VOC-vrije olie van Rubio Monocoat kleurt én beschermt uw hout in slechts één enkele laag. En dat in 40 natuurlijke kleuren! Oil Plus 2C is perfect geschikt voor drukbelopen zones en kan eenvoudig toegepast worden op alle houten oppervlakken binnenshuis. Van meubels tot werkbladen, tafelbladen, trappen, muren en vloeren. 

Focus op kwaliteit en duurzaamheid

Bijzonder aan Oil Plus 2C is de binding. “Onze olie gaat een moleculaire binding aan met de houtvezels in het houten oppervlak en beschermt en kleurt het hout zo in één enkele laag”, aldus Sjoerd Bos, verkoopmanager bij Rubio Monocoat Nederland. “Hierdoor worden overlappingen en aanzetten vermeden en krijg je een superieure, duurzame houtbescherming, tegen een zeer laag verbruik. Bovendien behoud je zo de natuurlijke look & feel van het hout én de unieke nervenstructuur.”

Met Oil Plus 2C behoud je de natuurlijke look & feel van het hout én de unieke nervenstructuur.

Onbeperkte mogelijkheden

Oil Plus 2C is verkrijgbaar in 40 kleuren, die ook onderling gemengd kunnen worden. Van Antique Bronze tot Ash Grey, Castle Brown, Dark Oak, Pine en Mahogany. 

“Hiermee bieden we architecten en eindgebruikers onbeperkte mogelijkheden”, aldus Bos. “De olie verrijkt de natuurlijke uitstraling van het hout, is zeer ecologisch (VOC-vrij) en bevat geen water of solventen. Daarmee borgen wij tevens de veiligheid en gezondheid van zowel de gebruiker als zijn omgeving. Oil Plus 2C is geschikt voor bijna alle houtsoorten en houttypes (massief hout, fineer, MDF, …). De combinatie van een olie en accelerator garandeert een snelle uitharding, voor een optimale bescherming, terwijl een zeer laag verbruik van een liter per 30-50 m2 bijdraagt aan de beperking van onze afvalstromen.”

Eenvoudige verwerking én onderhoud

Oil Plus 2C is zeer eenvoudig aan te brengen en te onderhouden, vertelt Bos. Architecten en verwerkers die dit wensen, kunnen een kleursample aanvragen. “Van samples tot en met 5 liter blikken garanderen wij een zeer hoge kleurcontrole. Hierdoor zijn architecten, verwerkers én eindgebruikers altijd verzekerd van exact dezelfde kleur. Dit vereenvoudigt ook het onderhoud. Immers, met exact dezelfde kleur en zonder overlappingen kan onderhoud gepleegd worden.” 

Voor het onderhoud voldoet een droge reiniging, zoals stofzuigen of een microvezeldoek. “En ook het gebruik van een goede deurmat draagt bij aan langdurige bescherming, zonder dat intensief onderhoud nodig is.”

Oil Plus 2C is perfect geschikt voor drukbelopen zones. (Beeld: Lex Raymakers)

Aantoonbare kwaliteit en duurzaamheid

Rubio Monocoat is dé referentie als het gaat om hoogwaardige en milieuvriendelijke houtbescherming. 

“Rubio Monocoat is ECOConscious”, aldus Bos. “Dat we hier niet bij loze beloftes blijven, blijkt uit de vele labels en certificaten die door verschillende onafhankelijke, internationale instellingen aan onze producten zijn toegekend.” 

De milieuvriendelijke olie op basis van lijnzaad kreeg onder meer een LCA van VITO en een B-EPD van de FOD Volksgezondheid. Bovendien heeft Rubio Monocoat als eerste in de houtbehandelingssector het ‘Eurofins Indoor Air Comfort Gold’ label behaald. 

“De certificaten tonen niet alleen aan dat ons product op milieuvriendelijke wijze wordt geproduceerd, verdeeld en gerecycleerd, maar ook dat de olie bijdraagt aan een gezonde binnenomgeving. Belangrijk is ook dat Oil Plus 2C voldoet aan de speelgoednorm EN 71-3 en dat de olie Food Contact Compliant is. Dat wil zeggen dat je het product ook veilig kunt toepassen op houten speelgoed, snijplanken, keukenbladen. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details